Na zozname smrti organizácie blízkej al-Káide je viac ako 100 koptov

NETKY.SK • 28 December 2010, 08:23 • 2 min
Na zozname smrti organizácie blízkej al-Káide je viac ako 100 koptov

Na zozname smrti organizácie blízkej al-Káide je viac ako 100 koptov - Politika O akomsi zozname smrti teroristickej organizácie Islamský štát v Iraku, ktorá je považovaná za blízku sieti al-Káida, informuje v utorkovom vydaní rakúsky denník Österreich. P

slovakia

left justify in out

img

O akomsi "zozname smrti" teroristickej organizácie Islamský štát v Iraku, ktorá je považovaná za blízku sieti al-Káida, informuje v utorkovom vydaní rakúsky denník Österreich.
      Podľa správy rakúskej tlačovej agentúry APA, ktorá o materiáli informovala dnes večer s predstihom, figuruje na zozname aj 15 príslušníkov koptskej cirkvi, konkrétne päť Rakúšanov a desiati kopti v službách rakúskych cirkví.
      Hovorca rakúskeho ministerstva vnútra Rudolf Gollia pre APA uviedol, že organizáciu Islamský štát v Iraku poznajú a prípadom sa zaoberá Spolkový úrad pre ochranu ústavy (BfV).
      Zoznam sa objavil na webovej stránke organizácie. Jeden z ohrozených, fotoreportér William Tadros, potvrdil, že sa už vo veci obrátil už na BfV. "Al-Káida nás chce usmrtiť, pretože sa zasadzujeme za kresťanskú menšinu v Egypte," citovali jeho slová noviny Österreich.
       Na rakúsku ministerku vnútra Mariu Fekterovú sa už písomne obrátil líder rakúskych slobodných Heinz-Christian Strache, ktorého kontaktovali ohrození ľudia. Opozičný politik vyzval kompetentnú členku spolkovej vlády, aby sa naplno venovala problematike a podnikla maximum na zaručenie ochrany ohrozených ľudí.
      Podľa novín Österreich figuruje na "zozname smrti" na webovej stránke islamistov viac ako 100 koptov. Islamský štát v Iraku, ktorý sa prihlásil k masakre v bagdadskom kostole a k decembrovému teroristickému útoku zo švédskeho Štokholmu, tam pápeža Benedikta XVI. označuje podľa informácie Österreichu za "hlúpeho diabla".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies