Na zjazdovke Generál pod Skalnatým Plesom sa zranil ruský lyžiar

NETKY.SK • 8 Január 2015, 18:14 • 2 min
Na zjazdovke Generál pod Skalnatým Plesom sa zranil ruský lyžiar

VYSOKÉ TATRY - Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Popradu dnes musela zasahovať na zjazdovke Generál pod Skalnatým Plesom.

slovakia

left justify in out

Na pomoc ich privolali k 45-ročnému ruskému lyžiarovi, ktorý sa zranil pri páde. O zásahu agentúru SITA informovala Zuzana Turočeková, hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air – Transport Europe (VZZS ATE).

 

Lyžiar z Ruska si pri páde poranil koleno. Lekár, ktorého k nemu spustili z vrtuľníka pomocou palubného navijaka, mu poskytol prednemocničné ošetrenie. Na svahu ho následne pripravil na transport vrtuľníkom. Z Vysokých Tatier potom pacienta previezli do popradskej nemocnice. 

 

Zjazdovka Generál vo Vysokých Tatrách s dĺžkou 1 350 metrov vedie zo Skalnatého plesa na Štart. Patrí k náročnejším zjazdovkám v stredisku Tatranská Lomnica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies