Na zjazde demokratov podporil prezidentskú kandidatúru Clintonovej aj Obama

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 08:38 • 2 min
Na zjazde demokratov podporil prezidentskú kandidatúru Clintonovej aj Obama

FILADELFIA - Americký prezident Barack Obama podporil dnes na nominačnom zjazde vo Filadelfii oficiálnu prezidentskú kandidátku Demokratickej strany Hillary Clintonovú a uviedol, že "budúcnosť Ameriky vidí optimistickejšie ako kedykoľvek predtým", napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na prezidenta Spojených štátov podľa Obamu ešte nikdy nekandidoval nikto kvalifikovanejší, ako je Hillary Clintonová. Nič totiž "nemôže človeka pripraviť na nároky, ktoré na neho klade Oválna pracovňa Bieleho domu, ale Hillary tam bola a zúčastňovala sa na rozhodnutiach, ktoré robí prezident".

 

Delegátov nominačného zjazdu demokratov a voličov Obama vyzval, aby v deň prezidentských volieb hlasovali za Clintonovú, pretože len ona je v tomto nebezpečnom svete zárukou ich bezpečnosti a bezpečnosti ich detí.

 

"Hillary úzko spolupracuje s našimi tajnými službami, diplomatmi a armádou a nevzdá sa, kým Islamský štát nebude zničený," povedal americký prezident, pričom dodal, že Hillary Clintonovú "si nevážia len svetoví lídri, ale aj ľudia, ktorým slúži".

 

Podľa Obamu kandidátka demokratov na rozdiel od oficiálneho kandidáta Republikánskej strany Donalda Trumpa "svoju prácu dokončí aj bez toho, aby sa uchyľovala k mučeniu alebo k tomu, že bude celým náboženským skupinám brániť vo vstupe do USA".

 

Obama kritizoval Trumpa aj za to, že sa usiluje Američanov vystrašiť, aby kľúče od Bieleho domu odovzdali delegátovi Republikánskej strany. Podľa Obamu je Trump presvedčený, že sa mu v otázkach prisťahovalectva a zločinu "podarí vystrašiť dostatočný počet ľudí", pričom naznačuje, že "iba on ako samozvaný spasiteľ dokáže nastoliť poriadok".

 

V podobnom duchu sa niesli aj prejavy Obamových predrečníkov - viceprezidenta Joea Bidena a miliardára Michaela Bloomberga, ktorí tiež nešetrili kritikou na Trumpovu adresu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies