Na železničných staniciach v Belgicku pribudnú bezpečnostné brány

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 11:14 • 2 min
Na železničných staniciach v Belgicku pribudnú bezpečnostné brány

BRUSEL – Nové bezpečnostné brány pribudnú na belgických medzinárodných vlakových staniciach. Belgická železničná spoločnosť SNCB sa pre tento krok rozhodla po streľbe v rýchlovlaku v roku 2015, do ktorého nastúpil útočník v Bruseli.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na belgických medzinárodných vlakových staniciach v Bruseli, Liege a Antverpách budú umiestnené bezpečnostné brány so skenermi na kovy podobné tým na letiskách. Železničná spoločnosť neuviedla, kedy brány nainštaluje.

 

Pri bránach budú rozmiestnení aj policajti pripravení vykonávať cielené kontroly vytipovaných pasažierov.

 

Prijatie dodatočných bezpečnostných opatrení Belgicko avizovalo pred dvoma rokmi. Do rýchlovlaku Thalys z Amsterdamu smerujúceho do Paríža vtedy v Bruseli nastúpil ozbrojený muž. Útočník marockého pôvodu spustil streľbu, čím spôsobil zranenia dvom ľuďom. Následne ho spacifikovali dvaja americkí vojaci, ktorí boli vo vlaku.

 

Vo vlakoch Thalys začali po útoku hliadkovať belgickí aj francúzski vojaci a belgický premiér avizoval ďalšie bezpečnostné opatrenia na železničných staniciach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies