Podnikateľ Jozef Majský si za podvody na ľuďoch odpyká deväť ročný trest v Čechách

NETKY.SK • 10 Február 2021, 10:59 • 2 min
Podnikateľ Jozef Majský si za podvody na ľuďoch odpyká deväť ročný trest v Čechách

PRAHA - Vrchný súd v Prahe zamietol odvolanie odsúdeného Jozefa Majského voči verdiktu, ktorým v Českej republike uznali jeho odsúdenie na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Potvrdila to hovorkyňa Mestského súdu v Prahe Markéta Puci. Práve Mestský súd v Prahe totiž ešte v decembri minulého roku rozhodol, že Majský si má trest uložený v kauze skrachovaných nebankových spoločností odsedieť v Českej republike.

Senát Najvyššieho súdu SR (NS SR) zamietol na pojednávaní 29. júla 2020 odvolanie Majského v kauze podvodu nebankoviek Horizont Slovakia a BMG Invest.

 

Mohlo by vás zaujímať: Hľadaného Jozefa Majského vypátrali na pražskej psychiatrii

 

NS SR tak potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý ho v roku 2015 odsúdil na deväť rokov odňatia slobody.

 

Odsúdeného Majského následne 4. augusta minulého roku zadržala v nemocnici v Prahe česká polícia. Tamojšie súdy na jeseň 2020 rozhodli, že ho na Slovensko nevydajú, pretože má aj české občianstvo.

 

Prečítajte si tiež: Termín odvolacieho procesu s veľkopodnikateľom Jozefom Majským stále nie je vytýčený



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies