Na zámku pripravili veľkonočné prechádzky, vystavia tu vyše 700 kraslíc

NETKY.SK • 29 Marec 2012, 09:25 • 2 min
Na zámku pripravili veľkonočné prechádzky, vystavia tu vyše 700 kraslíc

Na zámku pripravili veľkonočné prechádzky, vystavia tu vyše 700 kraslíc - Kultúra Špeciálne prehliadky počas veľkonočných sviatkov budú môcť návštevníci absolvovať na Bojnickom zámku. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice pripravilo totiž ďalší

slovakia

left justify in out

img

Špeciálne prehliadky počas veľkonočných sviatkov budú môcť návštevníci absolvovať na Bojnickom zámku. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice pripravilo totiž ďalší ročník Veľkonočných prechádzok zámkom.
      "Podujatie patrí medzi najmladšie, prvýkrát sa realizovalo v roku 2007. Odvtedy sa do ponuky dostáva každoročne," informovala Lucia Sokolová zo SNM - Múzeum Bojnice.
      Návštevníci majú počas Veľkonočných prechádzok zámkom príležitosť inšpirovať sa jeho výzdobou a prezrieť si zbierkové predmety súvisiace s jarným obdobím a Veľkou nocou, napr. bonboniéru ukrytú vo vajíčku z 19. storočia. 
      "V tomto roku sme pre návštevníkov vyzdobili expozíciu vyše 700 kraslicami v rôznych veľkostiach, od slepačích až po pštrosie vajíčka, zdobené rôznymi spôsobmi. Sú farbené, voskované, madeirové, oblepené pierkami či mozaikou z kúskov zlatej slamy," priblížila Sokolová. 
      Na zámku pripravili aj prekvapenie vo forme veľkého kašírovaného veľkonočného vajíčka, na ktoré sa budú môcť návštevníci podpísať. Každý, kto sa pri svojom podpise odfotografuje a pošle fotografiu múzeu, postupuje do žrebovania o rodinnú vstupenku do Bojnického zámku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies