Na východe USA zrušili pre snehové búrky tisíce letov

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 07:08 • 2 min
Na východe USA zrušili pre snehové búrky tisíce letov

NEW YORK - Snehové búrky, ktoré sužujú východné pobrežie Spojených štátov, si dnes vyžiadali zrušenie vyše 2000 letov. Najviac postihnutými sú mestá Washington, Filadelfia, New York a Baltimore, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Aerolínie v nedeľu zrušili tisíce letov i na kľúčových letiskách v Dallase, Chicagu a Houstone. Letecké spoločnosti od začiatku decembra minulého roka odvolali pre nepriaznivé počasie rekordných 87.000 vnútroštátnych letov.
      

Prepravcovia sú v tomto období náchylnejší na rušenie letov už pri prvých príznakoch zlého počasia. Iba počas dnešného dňa nevybavyli viac ako 550 prichádzajúcich a odchádzajúcich letov z New Yorku, a to napriek tomu, mesto má iba tenkú snehovú pokrývku. Predpovede pritom v oblasti hlásili omnoho intenzívnejšie snehové zrážky.
      

V metropole Washington a jej okolí zatvorili väčšinu prevádzok vrátane federálnych úradov. Polícia varovala ľudí, aby sa zdržiavali mimo zradných zľadovatených ciest. Väčšina škôl zostala zatvorená a zastavená bola aj autobusová doprava.
      

Na väčšine územia stredoatlantického regiónu napadlo 25 centimetrov snehu, v New Jersey sa očakáva až 30 centimetrov. Vo Virgínii vyhlásili stav pohotovosti. Úrady varovali obyvateľstvo pred možným nedostatkom elektrickej energie a výpadkami v doprave, ktoré by mohli postihnúť milióny osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies