Na východe Aleppa vybuchla nálož a mesto opäť zasiahli aj nálety

NETKY.SK • 24 December 2016, 14:26 • 2 min
Na východe Aleppa vybuchla nálož a mesto opäť zasiahli aj nálety

BEJRÚT - Východnou časťou severosýrskeho mesta Aleppo dnes podľa informácií sýrskej štátnej otriasol silný výbuch.

slovakia

left justify in out

Explóziu údajne zapríčinila nálož, ktorú do budovy školy umiestnili povstaleckí bojovníci.

 

Z oblasti práve naživo vysielal redaktor libanonskej televízie al-Manár napojenej na šiitské hnutie Hizballáh. V pozadí záberu zrazu zaznel silný výbuch a do vzduch sa vzniesol hustý oblak dymu.

 

Incident si podľa neskoršieho vyjadrenia redaktora vyžiadal tri obete na životoch. Sýrska štátna tlačová agentúra SANA s odvolaním sa na policajné zdroje informovala o dvoch mŕtvych a 33 zranených.

 

Organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ktorá sa opiera o výpovede aktivistov priamo v Sýrii, informovala ešte skôr o obnovení náletov sýrskeho režimu na vidiecke oblasti kontrolované povstalcami v bezprostrednom okolí Aleppa.

 

Podľa agentúry Reuters by malo ísť o prvé nálety od nedávneho ukončenia evakuácií povstaleckých bojovníkov a civilistov z mesta.

 

Piatkové letecké útoky podľa SOHR zasiahli tiež západnú, juhozápadnú a južnú časť Aleppa. Počet obetí na životoch bezprostredne známy nebol.

 

Sýrska armáda po štvrtkovom ukončení evakuácií všetkých povstaleckých bojovníkov a civilistov deklarovala, že opätovne prevzala kontrolu nad celým Aleppom, ktoré bolo pred vypuknutím vojny najväčším mestom krajiny. Povstalci ovládali východné štvrte Aleppa zhruba štyri roky a vzdali sa ich až pod tlakom mohutnej vládnej ofenzívy z posledných týždňov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies