Neuveriteľné, koľko ľudí trpelo minulý rok hladom!

NETKY.SK • 6 Máj 2021, 08:06 • 2 min
Neuveriteľné, koľko ľudí trpelo minulý rok hladom!

NEW YORK - Vedeli ste, že minimálne 155 miliónov ľudí čelilo v roku 2020 kritickému hladu? Výhľad pre tento rok je rovnako pochmúrny, alebo dokonca horší.

slovakia

left justify in out

Správa 16 organizácií, ktorá toto konštatovala sa zameriava na 55 štátov sveta, ktoré prijímajú dovedna 97 % svetovej humanitárnej pomoci. Uvádza sa v nej, že potravinové krízy v minulom roku ešte viac zvýraznili dlhotrvajúce konflikty, hospodársky pokles v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19 a extrémy počasia. V porovnaní s rokom 2019 čelilo kritickému hladu približne o 20 miliónov ľudí viac.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Blíži sa humanitárna katastrofa, Stredoafrická republika hladuje


Až dve tretiny osôb čeliacich kritickému hladu boli vlani v desiatich krajinách, resp. oblastiach - Kongo, Jemen, Afganistan, Sýria, Sudán, severná Nigéria, Etiópia, Južný Sudán, Zimbabwe a Haiti. „Počet ľudí, ktorí čelia akútnej potravinovej neistote a potrebujú urgentnú pomoc s jedlom, výživou a živobytím, stúpa. V 21. storočí nie je miesto pre hlad. Musíme vyriešiť hlad a konflikty. Pokiaľ nezačneme hľadať politické riešenia konfliktov, počet ľudí, ktorí potrebujú humanitárnu pomoc, sa bude neustále zvyšovať,“ napísal generálny tajomník Organizácie Spojených národov António Guterres.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies