Na vrchole Port Ainé prvý De Gendt, lídrom už Quintana

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 18:08 • 2 min
Na vrchole Port Ainé prvý De Gendt, lídrom už Quintana

PORT AINĚ - Náročná štvrtá etapa cyklistických pretekov Okolo Katalánska s cieľom na vrchole Port Ainé vo výške 1975 m sa stala korisťou Thomasa De Gendta z tímu Lotto Soudal.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný Belgičan po skvelej sólojazde v posledných kilometroch zvíťazil s náskokom 1:08 min pred Kolumbijčanom Nairom Quintanom z tímu Movistar, ktorý bol najlepší v internom súboji najlepších svetových vrchárov. Zároveň sa stal novým lídrom pretekov. Pred Španielom Albertom Contadorom (Tinkoff) má náskok 8 sekúnd. Práve Contador v náročnej horskej koncovke štvrtkovej etapy nezachytil Quintanov nástup a do cieľa prišiel na štvrtej priečke spoločne s Austrálčanom Richiem Portem (BMC Racing).


Bývalý tretí muž Giro d´Italia (2012) De Gendt vyhral etapu na pretekoch Okolo Katalánska aj pred tromi rokmi, celkovo dosiahol siedme víťazstvo v profesionálnej kariére. Etapa s horským profilom, štartom v Bagá a cieľom v Port AIné, vrcholila náročným 18,5 km dlhým stúpaním s priemerom 6,8% a maximálnym sklonom 12%. Dlho to vyzeralo na triumf Holanďana Pietera Weeninga z tímu Roompot - Oranje Peloton, ale jeho sólo sa neskončilo úspešne. V záverečných 3 km sa popri ňom prehnali viacerí favoriti a napokon finišoval v etape na šiestej priečke.

Okolo Katalánska - výsledky:
4. etapa (Bagá - Port Ainé, 172,2 km): 1. Thomas de Gendt (Belg.) Lotto Soudal 4:52:04 h, 2. Nairo Quintana (Kol.) Movistar +1:08, 3. Richie Porte (Aus.) BMC Racing +1:23, 4. Alberto Contador (Šp.) +1:23, 5. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing +1:36, 6. Pieter Weening (Hol.) Roompot - Oranje Peloton +1:36.

Poradie po 4. etape: 1. Nairo Quintana (Kol.) Movistar 19:01:43 h, 2. Alberto Contador (Šp.) Tinkoff +8, 3. Richie Porte (Aus.) BMC Racing +17, 4. Daniel Martin (Ír.) Etixx - QuickStep +24, 5. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing +27, 6. Romain Bardet (Fr.) AG2R La Mondiale +32.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies