Fico hovorí o zaujatosti policajtov, prokurátorov i sudcov. Hrubala tieto tvrdenia odmieta

NETKY.SK • 17 Marec 2022, 17:43 • 2 min
Fico hovorí o zaujatosti policajtov, prokurátorov i sudcov. Hrubala tieto tvrdenia odmieta

BRATISLAVA – Policajti z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) si mali podľa strany Smer-SD vybavovať konkrétnych sudcov pre rozhodovanie v kauzách. Predseda Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubala odmieta tvrdenia o jeho zaujatosti. Reagoval na vyjadrenia strany Smer-SD.

slovakia

left justify in out

Líder Smeru-SD Robert Fico poukazuje na to, že jedným zo „spolupracujúcich“ sudcov má byť predseda Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubala. Na štvrtkovej tlačovej konferencii Fico argumentoval prepisom ďalších komunikácií, ktoré majú prepojenie a manipuláciu dokazovať.

 

img

 

„Tu máte dôkazy toho, že tí policajti si dokázali vybaviť sudcu, ktorého potrebovali,“ uviedol, citujúc z materiálov podľa neho opätovne usvedčujúcich z protiprávnosti konania v súčasnosti už obvinených vyšetrovateľov NAKA i niektorých prokurátorov ÚŠP, rovnako tak zo zaujatosti viacerých sudcov ŠTS či sudcu Najvyššieho súdu Juraja Klimenta. Listinné materiály podľa Fica a ďalších rečníkov na tlačovej konferencii potvrdzujú nielen neoprávnený nátlak na svedkov v mediálne exponovaných kauzách, ale aj obštrukcie voči obhajobe a politizáciu orgánov činných v trestnom konaní vedenú snahou kriminalizovať opozíciu.

 

Predseda Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubala odmieta tvrdenia o jeho zaujatosti.

 

img

 

„Ak oni sú toho názoru, že som zaujatý, ja mám na vec iný názor. Ak sú toho názoru, že som politický nominant, tak ja odpovedám, že som prešiel riadnym výberovým konaním a bol som v zmysle zákona menovaný za predsedu tohto súdu,“ vyhlásil Ján Hrubala s tým, že bude brániť autoritu úradu vždy a za každých okolností.

 

Zdôraznil, že v medializovanej kauze expolicajta Mariána K., nad ktorým vo štvrtok vyniesol zatiaľ neprávoplatný rozsudok 11 rokov väzenia a trest prepadnutia majetku, rozhodoval podľa svojho najlepšieho svedomia a vedomia ako nezaujatý sudca. Hrubala dodáva, že v demokratickej spoločnosti má každý občan právo myslieť si o sudcoch, čo uzná za vhodné a on to akceptuje. „Pokiaľ politici, verejnosť, médiá nebudú napádať moju autoritu ako sudcu, nestojí mi za to čokoľvek k ich hodnotiacim súdom povedať,“ doplnil.

 

Možno vás zaujme: Vyhostenie ruských diplomatov zo Slovenska povedie k degradácii vzťahov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies