Podľa poslancu Krúpu "Akcia Vírus poukazuje na to, čo tu bolo a čo môže byť znova"

NETKY.SK • 19 September 2023, 15:15 • 2 min
Podľa poslancu Krúpu "Akcia Vírus poukazuje na to, čo tu bolo a čo môže byť znova"

BRATISLAVA - Akcia Vírus poukazuje na to, čo tu bolo a čo po parlamentných voľbách môže byť znova. Slovenská informačná služba a Vojenské spravodajstvo boli zneužívane politickou mocou a korumpované. Poslanec Juraj Krúpa (SaS) to uviedol v reakcii na obvinenie dvoch bývalých riaditeľov Vojenského spravodajstva.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Bavíme sa tu o vytunelovaní Vojenského spravodajstva vo výške 74 miliónov. To je naozaj vysoká suma. Malá nemocnica v Michalovciach stála 30 miliónov. Za toto sme mohli nakúpiť vybavenie na hranice, aby sme ich lepšie strážili," porovnal Krúpa. Tvrdí, že niektoré politické strany sa korupčné kauzy snažia prekryť inými témami.

V rámci utorkovej akcie mal byť obvinený bývalý generálny riaditeľ spravodajskej televízie Michal G., s ktorým sa predseda SaS Richard Sulík stretol pred voľbami v roku 2020. Michal G. podľa jeho slov zorganizoval stretnutie s Marošom Žilinkom, ktorý v tom čase kandidoval na post generálneho prokurátora. Obvinený však na stretnutí s nimi nebol. "Toto nafukovať na nejakú veľkú kauzu a mňa ťahať o týchto svinstiev, čo sa tu teraz dejú, považujem za veľmi nekorektné," poznamenal Sulík. Tvrdí, že vtedajšieho premiéra Igora Matoviča (OĽANO) o tom informoval.

Národná kriminálna agentúra obvinila v rámci policajnej akcie Vírus 16 fyzických a dve právnické osoby. Okrem iných figurujú medzi obvinenými bývalí riaditelia Vojenského spravodajstva Ľubomír S. a Ján B. Prípad sa týka podozrení z predražených zákaziek pre Vojenské spravodajstvo v rokoch 2013 až 2020. Spôsobená škoda mala byť vo výške najmenej 74 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Hlavný Denník / Juraj Krúpa / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies