Na VIDEO zachytili posledného muža z vyvraždeného amazonského kmeňa!

NETKY.SK • 20 Júl 2018, 16:15 • 2 min
Na VIDEO zachytili posledného muža z vyvraždeného amazonského kmeňa!

RONDONIA - Posledný známy preživší domorodec amazonského kmeňa, ktorý vyvraždili tamojší farmári, sa zjavil na okraji džungle, kde to stihli natočiť na kameru. Informoval o tom Mirror.

slovakia

left justify in out

Záhadný muž žije v džungli úplne sám už 22 rokoch, odkedy osadníci zabili jeho päť spoločníkov.

 

S najväčšou pravdepodobnosťou posledný domorodec dostal prezývku "človek z diery", alebo tiež "domorodec z diery", pretože ho najčastejšie vídajú pri tom, ako kope jamy. Väčšinou sa pohybuje mimo dohľad ľudí, ktorých sa zrejme bojí. Pobehuje holý s bedrovou handričkou a jednoduchými vlastnoručne vyrobenými nástrojmi.

 

 

Aj keď o ňom miestni vedia už dlhšie, až teraz sa im ho podarilo zachytiť na kameru. Zábery vznikli v džungli pri brazílskom meste Rondonia. Pred niekoľkými rokmi sa miestnym podarilo nasnímať jeho tvár. Bol ukrytý vo svojom príbytku a skrz dieru v stene tasil zbraň. 

 

 

Prvýkrát muža objavili v roku 1996. Odborníci odhadujú, že v súčastnosti môže mať okolo 50 rokov. Živí sa lovom ošípaných, vtákov, opíc a rastlinami, ktoré ponúka džungla. Okrem toho má aj malú plantáž, kde pestuje papáju a kukuricu na svojom pozemku s rozlohou okolo 8 070 hektárov.

 

Brazílske orgány sa s mužom nepokúšajú príliš interagovať. Pravidelne vykonávajú diskrétne kontroly, aby zistili, či je stále nažive.

 

Na bezpečie „muža z diery“ dohliada aj nezisková organizácia Survival International.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies