Na urgentnom príjme DFNsP v Bratislave ošetrili 121 detských pacientov

NETKY.SK • 1 Január 2015, 12:33 • 2 min
Na urgentnom príjme DFNsP v Bratislave ošetrili 121 detských pacientov

BRATISLAVA - Posledný deň v roku lekári ošetrili na Oddelení urgentného príjmu Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave celkom 121 detských pacientov, zdravotný stav 20 z nich si vyžiadal hospitalizáciu. TASR to uviedla hovorkyňa DFNsP v Bratislave Dana Kamenická.

slovakia

left justify in out

 S nechirurgickým ochorením podľa jej informácií vyhľadalo pomoc celkom 78 deti. Deväť z nich bolo nutné hospitalizovať. "Najčastejším problémom boli akútne ochorenia dolných dýchacích ciest," spresnila Kamenická.
     

Podľa jej slov mali chirurgovia DFNsP plné ruky práce. Ošetrili celkom 43 detských pacientov. " Zdravotný stav 11 z nich si vyžiadal hospitalizáciu, najmä v súvislosti s nutnosťou operačnej liečby. Oproti minulému roku, keď lekári ošetrili v súvislosti s používaním zábavnej pyrotechniky jedno dieťa, tento rok sa zranilo až sedem detí, šesť chlapcov a jedno dievča," skonštatovala hovorkyňa.
     

Zdravotný stav troch detí si vyžiadal hospitalizáciu. Jedno dieťa utrpelo poranenia v tvárovej časti a dve deti závažné poranenia rúk s nutnosťou operačnej liečby a minimálne v jednom prípade s trvalými následkami.
     

Tri deti podľa hovorkyne utrpeli zlomeniny končatín, ktoré si vyžiadali operačnú liečbu. Dve deti hospitalizovali s úrazom hlavy, išlo o pády najmenších detí.
     

V súvislosti s alkoholom ošetrili lekári tri deti. "Jedno dieťa s alkoholom v kombinácii s inými návykovými látkami a súvisiacim úrazom hlavy hospitalizovali," dodala Kamenická.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies