Na Uprising Reggae Festival prídu The Sugarhill Gang

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 10:01 • 2 min
Na Uprising Reggae Festival prídu The Sugarhill Gang

BRATISLAVA - Druhým hip-hopovým headlinerom deviateho ročníka Uprising Reggae Festivalu bude americká formácia The Sugarhill Gang.

slovakia

left justify in out

Koncert bude súčasťou ich európskeho turné. Už skôr potvrdenými interpretmi aktuálneho ročníka festivalu, ktorý sa uskutoční 26. a 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, sú Alborosie, Nneka, Tarrus Riley, Dean Fraser, Looptroop Rockers, Ras Muhamad, Alaine, DubFiles feat. Mellow Mood, Forelock & Sr. Wilson, DJ Vadim, DJ Kentaro, Marina P, Warrior Sound International a Silly Walks Discotheque.


Skupina The Sugarhill Gang vznikla v roku 1979 v Englewoode v New Jersey a jej pôvodnú zostavu tvorili Michael "Wonder Mike" Wright, Henry "Big Bank Hank" Jackson a Guy "Master Gee" O'Brien. Preslávili sa hneď prvým singlom Rapper's Delight. Ten sa stal prvou rapovou skladbou, ktorá sa dostala do top 40 amerického rebríčka Billboard Hot 100 a zároveň pomohol spopularizovať hip-hop na celom svete. Magazín Rolling Stone ho zaradil na druhé miesto v rebríčku najlepších hip-hopových skladieb a v roku 2011 ho zaradili do amerického Národného registra hudobných nahrávok Kongresovej knižnice Spojených štátov amerických. Skladba pochádza z albumu Sugarhill Gang (1980), po ktorom vydali štúdiovky 8th Wonder (1982), Rappin' Down Town (1983) a Livin' In The Fast Lane (1984). Rok po vydaní poslednej menovanej sa skupina rozpadla, v roku 1994 však ohlásila návrat a neskôr vydala nahrávku Jump On It! (1999). Zatiaľ naposledy nahrali v roku 2009 s francúzskym producentom Bobom Sinclarom singel Lala Song. Predvlani v novembri podľahol vo veku 58 rokov rakovine Big Bank Hank, ktorého v skupine nahradil rapper Hendogg. V súčasnosti je okrem menovaných členom aj DJ T. Dynasty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies