Na trati zahynul v prvom týždni nového roka jeden muž

NETKY.SK • 11 Január 2016, 12:28 • 2 min
Na trati zahynul v prvom týždni nového roka jeden muž

Bratislava 11. januára (TASR) - Na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) zahynul v prvom týždni nového roka jeden človek. ŽSR predpokladajú, že išlo o samovraždu.

slovakia

left justify in out

"Vlak zrazil a usmrtil muža, ktorý sa nachádzal na zabezpečenom železničnom priecestí doplnenom závorami v čase spustenej výstrahy a vkročil do priechodného prierezu koľaje tesne pred prichádzajúci vlak," opísala Katarína Martinkovičová z odboru komunikácie ŽSR.

 

Uplynulý týždeň došlo aj k stretu auta s rušňom. "Na zabezpečenom priecestí medzi ŽST Bratislava-Nové Mesto-Bratislava ÚNS došlo k nárazu cestného motorového vozidla do bočnej strany prechádzajúceho rušňa. Nehoda sa, našťastie, zaobišla bez zranenia účastníkov nehody. Príčinu vyšetruje polícia," uviedla. ŽSR zaznamenali aj 17 prípadov zrážok vlaku so zverou.

 

Dopravu minulý týždeň komplikovalo tiež počasie, teda hmla a námraza na koľajniciach, trakčnom vedení a výhybkách. Vyčíňali tiež vandali a zlodeji. "Spôsobili množstvo nebezpečných situácií a značné finančné škody," doplnila Martinkovičová.

 

Vandali a zlodeji si podľa jej slov neuvedomujú, že svojím konaním ohrozujú nielen plynulú prevádzku železničnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi. "Preto ŽSR prosia verejnosť, aby bola všímavá k dianiu na železnici, aby pri zistení podozrivého konania či pohybu cudzích osôb na železnici či v blízkosti majetku ŽSR kontaktovala políciu a pomohla tak eliminovať trestnú činnosť," uzavrela Martinkovičová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies