Na televíznych obrazovkách uvidíme nový seriál ZOO

NETKY.SK • 14 December 2015, 15:58 • 2 min
Na televíznych obrazovkách uvidíme nový seriál ZOO

BRATISLAVA - Nový televízny seriál pod názvom ZOO dnes v Bratislave prezentovali jeho tvorcovia a hereckí predstavitelia.

slovakia

left justify in out

"Nie je to typický seriál, ktorý by sme poznali z obrazoviek slovenských televízií posledných rokov, nie je to romantická sága ani denný seriál," priblížil generálny riaditeľ TV JOJ Marcel Grega komediálno-dramatickú novinku z prostredia zoologickej záhrady, ktorá sa má do vysielania dostať na jar 2016.

 

Autorsky ZOO pripravili Danica Hričová, Jozef Koleják, Veronika Kolejáková, Ján Luterán a Kristína Lévai. "Keďže sme všetci cítili vyčerpanosť žánra veľkých romantických dramatických príbehov, prišli sme s nápadom urobiť niečo rodinné, reálne a pri zemi. Chceli sme sa priblížiť seriálu, ktorý by pozerali aj deti so svojimi rodičmi," uviedla Danica Hričová za scenáristický tím, ktorý sa podieľal na úspešnom titule Divoké kone. Nový seriál by mal podľa jej slov prilákať k obrazovkám celú rodinu, podobne ako to bolo v prípade 13-dielneho seriálu Československej televízie Safari z roku 1986 z prostredia bojnickej ZOO. Diváci sa môžu tešiť na zaujímavé ľudské osudy, dojímavé príbehy vzácnych chránených zvierat, ale i humorné scénky. Zoznámia sa tiež s poslaním ZOO, a to nielen s jej edukatívnou a vedeckou činnosťou, ale najmä s úlohou zachraňovať ohrozené živočíšne druhy a vracať ich späť do živej prírody.

 

"Som rád, že televízia nabrala odvahu ísť do takéhoto ťažkého projektu, ktorý nesie v sebe prvky dobrodružného filmu," konštatoval Braňo Mišík, režisér 76-dielnej seriálovej novinky, ktorú scenáristi napísali na telo Jánovi Koleníkovi. Ten stvárňuje spolu s Táňou Pauhofovou hlavné postavy - dobrodruha Petra a zoologičku Dominiku. Uplatnenie v seriálovej ZOO našli aj Milan Bahúl, Zuzana Tlučková, Kveta Stražanová, František Kovár, Juraj Hrčka, Jozef Vajda, Marko Igonda. Popri ďalších známych tvárach budú určite zaujímavé výkony zvieracích hercov, ktorí svojich ľudských kolegov neraz potrápili. "Je to seriál, ku ktorému si naozaj môže sadnúť celá rodina a nájde si tam svoje motívy," podčiarkol Braňo Mišík.

 

Z00 nakrúcali aj v exotickej Afrike. Dej seriálu zasadili tvorcovia do prostredia prírodnej rezervácie Masai Mara v Keni. "Podarili sa nám natočiť veľmi zaujímavé scény s miestnymi obyvateľmi, pretože podľahli čaru, že ideme točiť film," priznal režisér a ďalej dodal: "Ukázali nám, ako sa veci dajú spraviť jednoducho a pritom veľmi emočne čisto. Boli tam veľmi pekné jednoduché a ľudské situácie, ktoré ukazujú, ako si ľudia môžu rozumieť, aj keď sú z úplne iných kultúr."

 

Seriál vzniká aj vďaka spolupráci tvorcov s bratislavskou ZOO. Spokojnosť s nakrúcaním vyjadrila napriek prvotným pochybnostiam jej riaditeľka Miloslava Šavelová: "Dnes som veľmi rada, že sme nepovedali nie, že sme sa dohodli, vieme si vyjsť v ústrety. Zistili sme aj, čo je to takýto život, nielen odchovávať zvieratá, dokonca niektorí naši ošetrovatelia majú možnosť si tam zahrať a tešia sa na to."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies