Na Sýrčana podozrivého z účasti na terore vo vlasti uvalili v nemecku väzbu

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 18:07 • 2 min
Na Sýrčana podozrivého z účasti na terore vo vlasti uvalili v nemecku väzbu

KOL=IN NAD RÝNOM - Nemecké bezpečnostné zložky zadržali v posledný májový deň v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko 22-ročného Sýrčana pre podozrenie z teroristických aktivít.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako dnes ďalej informovala Spolková prokuratúra so sídlom v Karlsruhe, polícia uskutočnila domovú prehliadku v bydlisku podozrivého, pričom lokalitu zámerne neuviedla.

 

Ahmet A. A. je dôvodne podozrivý, že bol členom zahraničnej teroristickej skupiny, konkrétne niekdajšej organizácie Džabhat an-Nusra, ktorá pôsobí už pod iným názvom. Navyše sa mal previniť proti platnej legislatíve v zbrojnej oblasti.

 

Do bojovej jednotky spomínanej organizácie mal zadržaný vstúpiť v Sýrii v roku 2012, pričom sa mal dva roky ozbrojený kalašnikovom podieľať na jej bojových operáciách voči vládnym silám.

 

Na muža, ktorého po zadržaní predviedli pred vyšetrujúceho sudcu Spolkového súdneho dvora, uvalili vyšetrovaciu väzbu.

 

V rovnaký deň prepustila nemecká polícia z vyšetrovacej väzby 17-ročného Sýrčana, ktorého v utorok zadržali pre podozrenie z plánovania samovražedného útoku v Berlíne.

 

Prokuratúra v Postupime oznámila, že v prípade Nidala A. nejestvuje dostatok dôkazov, aby ho mohli naďalej zadržiavať. Tínedžera zadržali v utorok príslušníci špeciálnych zložiek v okrese Uckermark ležiacom severovýchodne od Berlína. Mladík pri tom nekládol odpor.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies