Na Špitálskej ulici v Bratislave sa začína s opravou električkovej trate, dôjde k zmenám zástavok

NETKY.SK • 1 August 2017, 09:51 • 2 min
Na Špitálskej ulici v Bratislave sa začína s opravou električkovej trate, dôjde k zmenám zástavok

BRATISLAVA - Na Špitálskej ulici v bratislavskom Starom Meste sa dnes začína s kompletnou rekonštrukciou električkovej trate. Týka úseku od zastávky na Kamennom námestí po odbočenie električiek za križovatkou Mickiewiczova - Americké námestie – Špitálska.

slovakia

left justify in out

Práce si tak od dnešného dňa na zhruba tri mesiace vyžiadajú presmerovanie električkových liniek č. 3, 4 a 9. Tie vynechajú zastávky Námestie SNP/Kamenné námestie, Mariánska, Americké námestie/Odborárske námestie. Dopravný podnik Bratislava preto cestujúcim odporúča využiť zastávky Blumentál, STU, Vysoká, Poštová a Námestie SNP. "Všetky informácie o presmerovaní liniek sú na webovej stránke, vo vozidlách MHD aj na dotknutých zastávkach," uviedla pre TASR hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

 

V rámci rekonštrukcie ide o obnovu koľajového zvršku dvojkoľajovej trate s nástupišťami spolu so zabudovaním antivibračných a protihlukových opatrení. Zároveň však dôjde aj k istým zmenám rozmiestnenia niektorých zastávok. Na pôvodnom mieste by mala zostať len súčasná zastávka Mariánska na rovnomennej ulici. Jej parametre by sa mali upraviť podľa platných noriem a zastávka sa predĺži a rozšíri. Na oboch koncoch nástupišťa sa vybudujú bezbariérové priechody, zastávka bude zastrešená, s informačnou elektronickou tabuľou a automatom na cestovné lístky.

 

Zruší sa však zastávka Mariánska pri Lazaretskej ulici, teda v smere na Kamenné námestie oproti budove Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Ide najmä o priestorové dôvody, keďže sa zastávka nebude dať upraviť do parametrov zastávky v opačnom smere. Zrušenú zastávku by mala nahradiť plánovaná zastávka tzv. viedenského typu, a to oproti existujúcej na Mariánskej ulici. Takáto úprava by mala byť podľa DPB pozitívom pre pohodlie cestujúcich a obzvlášť pre seniorov, menej mobilné a hendikepované osoby.

Rekonštrukcia by mala stáť viac ako 2,5 milióna eur a podľa výsledkov verejnej obchodnej súťaže ju má zabezpečiť spoločnosť EUROVIA SK, a. s.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies