Na Slovensku hrozia v piatok aj v sobotu prízemné mrazy

NETKY.SK • 22 September 2016, 14:56 • 2 min
Na Slovensku hrozia v piatok aj v sobotu prízemné mrazy

BRATISLAVA - Na Slovensku hrozia v piatok a sobotu (23. - 24.9.) prízemné mrazy. Vo výške päť centimetrov nad povrchom môže miestami v noci dosiahnuť minimálna teplota vzduchu od nula až po mínus šesť stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu 1. stupňa.

 

Meteorológovia upozorňujú, že takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny.

 

Predpoveď počasia na piatok:

Malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Ráno a dopoludnia ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota 6 až 2, v dolinách a kotlinách 2 až -2 st, miestami aj prízemný mráz. Denná teplota 16 až 21, na severe miestami okolo 14 st. Slabý premenlivý vietor.

 

img

 

Sobota:

Jasno až polojasno. V noci a zrána ojedinele hmla. Cez deň polojasno až oblačno a na severe a východe miestami slabý dážď alebo prehánky. Na hrebeňoch Tatier sneženie. Najnižšia nočná teplota 6 až 1, na juhozápade okolo 8 st. Nad ránom aj v nížinách ojedinele prízemný mráz. Najvyššia denná teplota 15 až 20, v južnej polovici západného a na juhu stredného Slovenska okolo 22 st. Slabý premenlivý, na východe popoludní severný vietor do 5 m/s (20 km/h).

 

img

 

Nedeľa:

Malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele slabý dážď alebo prehánky. V noci a zrána ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota 9 až 4, v dolinách okolo 2 st. Najvyššia denná teplota 18 až 23, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši okolo 16 st. Slabý premenlivý, na východe severný vietor do 5 m/s (20 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies