Na Slovensku chýba liek proti zrážaniu krvi: Pacienti by sa mali poradiť s lekárom

NETKY.SK • 20 December 2017, 10:50 • 2 min
Na Slovensku chýba liek proti zrážaniu krvi: Pacienti by sa mali poradiť s lekárom

BRATISLAVA - Na slovenskom trhu chýba liek proti zrážaniu krvi Vessel Due F kapsuly.

slovakia

left justify in out

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) preto odporúča pacientom, aby sa poradili s lekárom. "Nasledujúce dodávky lieku budú na Slovensko až v mesiaci január, odporúčame pacientom, ktorí tento liek užívajú, aby včas navštívili svojho lekára a požiadali ho, aby zvolil vhodný terapeutický režim pre dané ochorenie," informuje ŠÚKL.

 

Výpadok je na Slovensku od začiatku novembra, problémy s dodávkami lieku sú aj v iných krajinách. Výrobca ich zdôvodňuje výpadkom vo výrobe, pre ktorý sa mali plošne znížiť dodávky lieku vo všetkých členských štátoch Európskej únie. Posledné dodávky prišli na Slovensko 6. decembra, podľa informácií od držiteľa registrácie lieku už väčšinu balení v lekárňach vydali.

 

"Najbližšiu dodávku očakávame v druhej polovici januára. Táto dodávka by mala pokryť potrebu slovenských pacientov v danom mesiaci. Taktiež na nasledujúce dva mesiace je plánovaný rovnaký rozsah dovozu," napísala v liste ŠÚKL farmafirma Alfasigma.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies