Na Slovensko zavítalo letné počasie, no v Lomnickom sedle sa ešte lyžuje

NETKY.SK • 3 Máj 2012, 06:50 • 2 min
Na Slovensko zavítalo letné počasie, no v Lomnickom sedle sa ešte lyžuje

Na Slovensko zavítalo letné počasie, no v Lomnickom sedle sa ešte lyžuje

slovakia

left justify in out

img

Hoci už takmer na celom Slovensku sa ľudia tešia z príjemných májových teplôt, na jednom mieste sa dá ešte stále lyžovať. Najvyššie položená zjazdovka na Slovensku v Lomnickom sedle vo Vysokých Tatrách je lyžiarom stále k dispozícii.
      „Viac ako pred týždňom v Lomnickom sedle padal sneh a v posledných dňoch tam panuje takmer letná atmosféra. Spôsobili ju aj lyžiari, ktorí vďaka príjemným teplotám zhodili štandardný lyžiarsky odev a rozhodli sa dať poslednú bodku za zimou lyžovačkou z výšky 2190 metrov nad morom,“ uviedla Katarína Šarafínová z Tatry Mountain Resorts. Lomnické sedlo je náročná čierno značená zjazdovka, kde sa odporúča lyžovať len dobrým lyžiarom. Kvalita zjazdovky je už taká jarná, treba sa pripraviť na mäkký sneh.
      Zimná sezóna v Tatrách sa začala 2. decembra 2011 a jej záver bude v najbližších dňoch v závislosti od toho, ako sa bude vyvíjať stav snehovej pokrývky. „Končiaca sa zimná sezóna bola úspešná nielen vďaka počtu návštevníkov vo Vysokých a Nízkych Tatrách, ale aj vďaka svojej dĺžke. V našich strediskách sa lyžovalo cez 150 dní. Rovnako ako v minulom roku sa sezóna končí začiatkom mája,“ dodala Šarafínová. 
      Nárast počtu lyžiarov v celých Vysokých a Nízkych Tatrách bol zhruba na úrovni 11 % oproti minulej sezóne. Najväčšie zvýšenie ich počtu zaznamenalo stredisko Tatranská Lomnica.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies