Na Slovensko prichádza Fun Learning, chce využiť počítačové hry vo vzdelávaní

NETKY.SK • 13 Február 2017, 15:08 • 2 min
Na Slovensko prichádza Fun Learning, chce využiť počítačové hry vo vzdelávaní

BRATISLAVA – Slovensko sa stalo prvou európskou krajinou, do ktorej zavítal globálny vzdelávací koncept Fun Learning. Na dnešnej prezentácii v priestoroch Spojenej školy na Novohradskej ulici v Bratislave ho predstavila misia fínskych tvorcov počítačových hier a odborníkov na vzdelávanie.

slovakia

left justify in out

Jej cieľom na Slovensku je naštartovať pilotný projekt v oblasti vzdelávacích technológií v Európe. Fun Learning predstavuje víziu, ktorej podstatou je vnášanie herných prvkov do vzdelávacích situácií.

 

Využíva pri tom potenciál počítačových hier, tzv. gamifikáciu. "Myslím si, že hry majú masívny potenciál prispieť k lepšiemu vzdelávaniu. Často používam príklad z Fínska, kde chlapci hovoria lepšie po anglicky ako dievčatá. Prečo? Jednoducho hrajú viac počítačových hier, ktoré sú v angličtine, a učia sa počas hry a zábavy,“ vysvetlil vedúci misie Peter Vesterbacka. Tento podnikateľ, investor a tvorca nových vzdelávacích vízií bol marketingovou tvárou fínskej spoločnosti Rovio, ktorá okrem iného vytvorila Angry Birds, najsťahovanejšiu hru v histórii.

 

Koncept Fun Learning je založený na fínskom know-how a skúsenostiach v oblasti vzdelávania spolu s prvkami Fun Learning filozofie. Zohľadňuje najnovšie trendy a globálne potreby pre budúce vzdelávanie. Jeho súčasťou je profesionálny rozvoj učiteľov, vytváranie učebných stratégií a hier a sprostredkovanie digitálneho obsahu. Učiteľom pomáha hľadať nástroje na vytváranie vlastného obsahu prispôsobeného miestnym podmienkam. Podľa organizátorov misie sa pre slovenské štátne a súkromné subjekty naskytá príležitosť prispieť spoločne s fínskymi partnermi k rozvoju vzdelávacieho systému v oblasti digitálnych technológií s globálnym dosahom.

 

V rámci programu misie, ktorý potrvá do 14. februára, sa uskutočnia semináre, stretnutia s technologickými startupmi a univerzitami a workshopy na základných a materských školách. Návšteva fínskej podnikateľskej misie na Slovensku sa realizuje pod záštitou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a Veľvyslanectva SR v Helsinkách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies