Na primátora v Prešove kandiduje za Sieť Martin Ďurišin

NETKY.SK • 12 September 2014, 16:05 • 2 min
Na primátora v Prešove kandiduje za Sieť Martin Ďurišin

PREŠOV - Nominant strany Sieť na prešovského primátora Martin Ďurišin dnes ako prvý zo záujemcov o post prvého muža Prešova odovzdal na prešovskej radnici svoje kandidačné listiny do novembrových komunálnych volieb.

slovakia

left justify in out

O hlasy voličov sa bude uchádzať s heslom Dobré mesto slúži ľuďom. Jeho kandidatúru prišiel do Prešova verejne oznámiť a podporiť predseda strany Sieť Radoslav Procházka. Ako uviedol na tlačovej besede, na Prešove im veľmi záleží, tu sa začala petičná akcia za založenie ich strany, tu sa Sieť zrodila a Prešovu ponúkajú v osobe Ďurišina človeka, ktorý mu dá potrebný impulz, dynamizmus a zabezpečí rozvoj. Procházka povedal, že si uvedomujú riziko prísť pred voľbami za voličmi s novým človekom.

 

Ďurišin vníma primátorský post ako službu verejnosti. „Mesto Prešov mrhá svojím potenciálom. Vidím ho ako dynamické mesto, ktoré dokáže riešiť dopravnú infraštruktúru, nevyháňa svojich ľudí za prácou do sveta. Chceme mu dať s naším tímom ľudskosť a profesionalitu,” uviedol Ďurišin. Podľa jeho slov, odhodlanie nesedieť so založenými rukami v ňom zrelo už dlho, ani rozhodnutie angažovať sa v politike sa nezrodilo zo dňa na deň. Až koncepcia strany Sieť ho natoľko oslovila, že do politiky vstúpil. Do komunálnych volieb ide s vedomím, že nie je sám, stojí za ním tím spolupracovníkov, o ktorých sa bude môcť oprieť a vďaka manželke má tiež doma dobré rodinné zázemie. 

 

Procházka informoval, že ich kandidát na post prešovského primátora v krátkom čase bude skladať richtársku prísahu a súčasne strana Sieť predstaví aj svojich kandidátov na poslancov do mestského zastupiteľstva v Prešove. 

Ďurišin má 35 rokov, vyštudoval na Prešovskej univerzite politológiu a históriu a pohybuje sa na akademickej pôde. Aktuálne pôsobí na košickej univerzite na katedre verejnej správy. Venuje sa vede a vzdelávaniu, učil aj na dvoch prešovských gymnáziách a na Prešovskej univerzite. Je ženatý a má dve deti. 

 

Oficiálne svoj záujem o primátorský post v Prešove oznámili ešte dvaja kandidáti. Členku KDH Andreu Turčanovú v jesenných komunálnych voľbách podporí koalícia KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd, OĽaNO a NOVA. Martin Matejka chce kandidovať ako nezávislý.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies