Na pobreží uviazlo 74 delfínov dlhoplutvých

NETKY.SK • 22 September 2010, 12:03 • 2 min
Na pobreží uviazlo 74 delfínov dlhoplutvých

Na pobreží uviazlo 74 delfínov dlhoplutvých

slovakia

left justify in out

img

Na odľahlej pláži na severe Nového Zélandu uviazlo 74 delfínov dlhoplutvých (Globicephala melas), z ktorých 25 uhynulo ešte pred príchodom ochranárov. Ide už o druhé masové uviaznutie tohto druhu delfínov, ku ktorému došlo na severe Nového Zélandu za uplynulý mesiac.

Okrem 49 ešte živých jedincov ochranári z organizácie Far North Whale Rescue zaznamenali ďalších 50 neďaleko brehu vo vodách zálivu Spirits. Ochranári spoločne s pracovníkmi ministerstva ochrany prírody a miestnymi obyvateľmi sa momentálne pokúšajú všetky živé delfíny dostať naspäť do mora, pričom pracovať budú aj v noci. Ich snahu komplikuje silný vietor a príbojové vlny. "Potrebujeme čo najviac dobrovoľníkov, pretože najskôr sa nám ich podarí dostať naspäť do mora vo štvrtok," uviedol miestny funkcionár ministerstva ochrany prírody Jonathan Maxwell.

Naposledy došlo k podobnej situácii 20. augusta, keď na pláži neďaleko mesta Kaitaia uviazlo 58 delfínov tohto druhu. Vtedy prežilo iba deväť jedincov. Na tejto istej pláži uviazlo pred troma rokmi 101 delfínov dlhoplutvých.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies