Na Plese v opere vystúpi skupina Alphaville

NETKY.SK • 22 December 2016, 13:51 • 2 min
Na Plese v opere vystúpi skupina Alphaville

BRATISLAVA - Špeciálnym hudobným hosťom nadchádzajúceho 17. ročníka dobročinného Plesu v opere bude nemecká skupina Alphaville. Okrem známej formácie sa na podujatí, ktoré sa uskutoční 7. januára v historickej budove SND, predstaví aj americká soulová a r'n'b speváčka Ali Caldwell, ktorá sa tento rok zúčastnila na súťaži The Voice.

slovakia

left justify in out

V rámci hudobného programu sa predvedie tiež skupina Funkiez spolu so speváčkou Nicole J. McCloud, ktorá nedávno zaujala ako finalistka americkej verzie talentovej súťaže X Factor a spolupracovala s osobnosťami ako Mick Jagger, Bruce Springsteen, Stevie Wonder či Michael Jackson.


V hlavnej sále SND budú zas znieť tanečné melódie v podaní Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma, ktorý bude viesť Vlado Valovič. V ďalších priestoroch historickej budovy SND po prvý raz predstaví svoj repertoár Ľudová hudba Lúčnica, a to pod vedením primáša Martina Sleziaka. Rovnako premiérovo vystúpi na podujatí Celeste Buckingham, ktorú bude sprevádzať kapela King Shaolin.


Organizátori pripravili hudobný program v podobe prierezu hudobných a tanečných štýlov, ktoré sú obľúbené najmä v druhej časti večera. V rámci neho sa predvedú David Koller Band s Lenkou Dusilovou.


Hostí bude čakať tiež zaujímavý začiatok podujatia. "Úvodný program bude unikátnym spojením tradičnej slovenskej ľudovej hudby s modernými a nekonvenčnými prvkami hudobnej interpretácie, umocnenými scénickým a tanečným predstavením," priblížil producent Plesu v opere Peter Princ. Pri tejto príležitosti sa po prvý raz stretli režisérka projektu Jana Burkiewicz, Oskar Rózsa ako hudobný producent a umelecký súbor Lúčnica, ktorý sa na Plese v opere predstaví po prvý raz. Priestory historickej budovy SND zaplnia vďaka ich spolupráci hudobné a tanečné kompozície piatich slovenských ľudových piesní, pričom každá pochádza z iného regiónu.


Spojenie folklóru a modernej hudby sa odrazilo aj v zložení hudobného projektu, ktoré vzniklo výlučne pre plesový večer. Kvarteto pozostávajúce z Martina Valihoru, Oskara Rózsu, Stanislava Palúcha a Marcela Comendanta obohatia inštrumentalisti hudobného súboru Lúčnice.


Významné spoločenské podujatie, ktoré oficiálne otvorí plesovú sezónu, bude aj tentoraz zbierať finančné prostriedky na pomoc deťom. Výťažok zo 17. Plesu v opere poputuje na vytvorenie Centra včasnej intervencie (CVI) v Trenčíne. Podujatie tak nadviaže na charitatívne poslanie predošlého ročníka a prispeje k dosiahnutiu cieľa, aby v každom samosprávnom kraji Slovenska mohlo byť zriadené a fungovalo aspoň jedno CVI.

 

"Zriaďovanie centier včasnej intervencie na Slovensku pokračuje ďalej a okrem hostí plesu môže podporu prejaviť aj verejnosť tým, že sa zapojí do verejnej zbierky, ktorá sa začína 27. decembra," dodala riaditeľka podujatia Andrea Cocherová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies