Na palube lietadla mal celý arzenál, pykať môže iba za dymový granát

NETKY.SK • 10 Október 2012, 08:40 • 2 min
Na palube lietadla mal celý arzenál, pykať môže iba za dymový granát

Na palube lietadla mal celý arzenál, pykať môže iba za dymový granát - Krimi Celý incident sa odohral na letisku v Los Angeles. Yongda Huang Harris letel z Japonska do Bostonu.

slovakia

left justify in out

img

Celý incident sa odohral na letisku v Los Angeles. Yongda Huang Harris letel z Japonska do Bostonu.

Muža oblečeného v nepriestrelnej veste a ohňovzdornom oblečení zatkli na medzinárodnom letisku v Los Angeles po prílete z Japonska po tom, ako v jeho batožine objavili dymové granáty, rôzne zbrane a vrecia na mŕtvoly. Oznámili to v utorok miestne úrady.

Yongda Huang Harris letel do Bostonu s medzipristátím v Los Angeles, keď ho zastavili bezpečnostní pracovníci po tom, ako si všimli jeho nezvyčajný odev pod kabátom. Agenti prehľadali jeho batožinu a našli v nej okrem spomenutých vecí tiež plynovú masku, nože, skladacie obušky, protibiologický oblek, menšiu sekeru či putá na nohy.

Harrisa, 28-ročného muža s trvalým pobytom v Bostone, ktorý v poslednom čase žil a pracoval v Japonsku, obvinili z prepravy nebezpečného materiálu. Obvinenie sa týka len dymového granátu, ktorý je v dopravných lietadlách zakázaný, a za čo mu v prípade uznania viny hrozí päť rokov väzenia.

O piatkovom zatknutí informovali v utorok pred predvedením zadržaného pred federálny súd zástupcovia amerického Imigračného a colného úradu. Nevysvetlili, ako nastúpil do lietadla v Japonsku bez toho, aby vzbudil podozrenie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies