Na oslavy do Moskvy nepocestuje ani rakúsky prezident Heinz Fischer

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 13:03 • 2 min
Na oslavy do Moskvy nepocestuje ani rakúsky prezident Heinz Fischer

VIEDEŇ - Rakúsky prezident Heinz Fischer sa nezúčastní na oslavách 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny, ktoré sa uskutočnia 9. mája v Moskve. Oznámila to dnes jeho kancelária, informovala agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Rakúsko bude namiesto prezidenta zastupovať len veľvyslanec pôsobiaci v Moskve. 
     

Podľa vyhlásenia rakúskej prezidentskej kancelárie však Fischer poslal list šéfovi Kremľa Vladimirovi Putinovi, v ktorom si uctil pamiatku miliónov sovietskych obetí druhej svetovej vojny.
     

Ruský prezident Vladimir Putin pozval na májové oslavy lídrov viac ako 70 štátov sveta a medzinárodných organizácií. Viacerí z nich, napríklad britský premiér David Cameron, nemecká kancelárka Angela Merkelová, predseda Európskej rady Donald Tusk či prezident SR Andrej Kiska, však účasť odmietli vzhľadom na prebiehajúci konflikt na Ukrajine.
     

Kremeľ očakáva, že na moskovské oslavy pricestuje okolo 30 hláv štátov vrátane najvyšších predstaviteľov Kuby, Severnej Kórey, Číny, Indie, Vietnamu, Mongolska a Juhoafrickej republiky. O účasti českého prezidenta Miloša Zemana sa ešte nerozhodlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies