Na Open Jazz Fest prídu aj Paul Jackson a Pee Wee Ellis

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 18:01 • 2 min
Na Open Jazz Fest prídu aj Paul Jackson a Pee Wee Ellis

ZELENÁ VODA - Na šiestom ročníku hudobného festivalu Open Jazz Fest, ktorý sa uskutoční 19. a 20. júla na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom, sa predstaví aj americký basgitarista Paul Jackson spolu so saxofonistom Alfredom "Pee Wee" Ellisom a tiež český saxofonista Michal Žáček s americkou speváčkou Teresou Polk a kapelou Tutu Borisa Urbánka.

slovakia

left justify in out

Paul Jackson bol jedným zo zakladajúcich členov kapely Herbieho Hancocka The Headhunters, s ktorou vydal päť albumov. Taktiež sa podieľal na 11 Hancockových samostatných štúdiovkách a na svojom konte má aj niekoľko sólových projektov. Od roku 1985 žije v Japonsku, kde často spolupracuje s miestnymi interpretmi. Skladá tiež hudbu k filmom a televíznym projektom. Na Open Jazz Feste sa v rámci jeho tria predstaví aj klávesák a perkusionista Xantone Blacq z Nigérie, ktorý hral s interpretmi ako Amy Winehouse, Nigel Kennedy, Jessie J či Mark Ronson. Spolu s triom Paula Jacksona navyše zahrá aj saxofonista Alfred "Pee Wee" Ellis, ktorý má za sebou spoluprácu s Jamesom Brownom, Van Morrisononom alebo Maceom Parkerom.

Michal Žáček je jedným z najpoprednejších českých džezových saxofonistov. Vlani vydal prvý sólový album Beautiful Day, na ktorom sa autorsky podieľal predovšetkým skladateľ Boris Urbánek. Žáček v minulosti spolupracoval napríklad s Petrom Lipom, Richardom Müllerom, Jaromírom Nohavicom, Vojtěchom Dykom, Vlastom Redlom, No Name alebo Janou Kirschner. Boris Urbánek je klavirista, skladateľ a kapelník džezového ostravského rozhlasového orchestra (JORO), Boris Band Combination (BBC), člen bandu Rhythm Desperados, kapely Agharta Gang a tiež lektor v Letnej jazzovej dielni u Karla Velebného vo Frýdlante. Speváčka Teresa Polk pochádza s Los Angeles, no momentálne žije a pôsobí v Česku, kde spolupracuje práve s Urbánkom, Žáčkom alebo so skupinou LA Sun.

Na Open Jazz Feste tento rok vystúpia aj Scott Hamilton & NBS trio, Marta Król, Moonlight Breakfast, Tingvall trio, Raphael Wressnig & The Big Boogaloo Hornz a Danijel Čačija Quintet. Vstupenky na podujatie sú v predpredaji na webstránke predpredaj.sk a v sieti Ticketportal v cene 20 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies