Na One Day Jazz vystúpia aj Dan Bárta a Robert Balzar trio

NETKY.SK • 8 November 2016, 12:29 • 2 min
Na One Day Jazz vystúpia aj Dan Bárta a Robert Balzar trio

BRATISLAVA - V rámci jesennej edície One Day Jazz Festivalu, ktorý sa bude konať 28. novembra v bratislavskom Istropolise, 30. novembra v Mestskom Divadle Žilina a 2. decembra v košickom Ges klube, vystúpi aj český spevák Dan Bárta spolu s formáciou Robert Balzar trio.

slovakia

left justify in out

Hudobník a formácia sa predstavia v Bratislave a Žiline, pričom sa návštevníci a návštevníčky podujatia môžu tešiť na ich nové piesne z vlastnej tvorby či staršie hity. „Vzhľadom na to, že sme v nedávnej dobe napísali spoločne niekoľko nových piesní, zahráme aj tie. To je nóvum, lebo s Robert Balzar triom sme boli doteraz len interpretačnou kapelou, ale už sa posúvame do novej fázy a spolu aj tvoríme. Určite zahráme napríklad našu autorskú novinku Martin's Eden, ale aj staršie piesne z albumu Theyories. S Robert Balzar triom hráme už možno aj 15 rokov. Zostava tria sa za ten čas niekoľko krát menila a aj teraz tam nastala generačná obmena. Členmi sú mladí ambiciózni hudobníci, je to také znovuzrodenie,“ uviedol Dan Bárta.

 

V rámci podujatia sa okrem spomínaného Bártu a Robert Balzar tria môžu priaznivci džezu tešiť napríklad Leeho Ritenoura, ktorý vystúpi s riaditeľom festivalu Martinom Valihorom alebo Danila Peréza, Johna Patitucciho a Briana Bladea s projektom Children of the Light. Na festivale tiež vystúpia Jure Pukl Trio s Joshom Ginsburgom a Gregom Hutchinsonom, Peter Tomko a Los Massakeros a formácia European Mantra, ktorá si zahrá spolu s Gergőm Borlaiom. "Som rád, že si slovenské publikum môže vypočuť naozajstné hudobné legendy naživo. Aj tento rok však dostanú priestor i mladí umelci, nová krv slovenskej hudobnej scény," priblížil aktuálne podujatie Valihora. Vstupenky na One Day Jazz Festival sú už v predaji.

 

Dan Bárta je známy z pôsobenia v už nefungujúcich kapelách Alice či Sexy Dancers, ale aj vďaka spolupráci s formáciami J.A.R. a Illustratosphere. Účinkoval napríklad v muzikáloch Jesus Christ Superstar alebo Evita i vo filmoch Kytice (2000) či Jarmareční bouda (2009). Predvlani vydal zatiaľ posledný album Maratonika.

 

Robert Balzar trio vzniklo v roku 1996. Okrem spomínaného Bártu, s ktorým vydali album Theyories (2010), spolupracovali napríklad aj s americkým gitaristom Johnom Abercrombiem. Na konte majú šesť štúdioviek, pričom zatiaľ posledná s názvom Vuja-Dé vyšla predvlani.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies