Na najbližšom stretnutí vlády určíme podmienky pomoci Írsku

NETKY.SK • 22 November 2010, 12:15 • 2 min
Na najbližšom stretnutí vlády určíme podmienky pomoci Írsku

Na najbližšom stretnutí vlády určíme podmienky pomoci Írsku

slovakia

left justify in out

Slovensko problémovému Írsku pomôže. Ako dnes uviedla premiérka Iveta Radičová, k tomuto kroku sa zaviazala ešte predchádzajúca vláda. "Vláda SR k tomu zaujme v stredu zásadné stanovisko, ale pravdou je, že tak predchádzajúca vláda, ako aj Národná rada SR v takejto situácii svoju podporu odhlasovala, takže musíme zvážiť len zásadné podmienky postupu," konštatovala.
Radičová však podotkla, takáto pomoc nie je riešením. "Už pri gréckej pôžičke sme varovali, že to nie je cesta," povedala. Grécko podľa nej nie je schopné splácať svoju pôžičku. "Írske banky sa dostávajú do úplne rovnakých problémov. Je to začarovaný kruh, tie riešenia neboli šťastné, lenže už je problém na stole a treba ho riešiť," dodala.
Írsko požiadalo o pomoc z eurovalu v nedeľu (21. 11.). Malo by tak byť prvou krajinou čerpajúcou prostriedky z Európskeho finančného stabilizačného mechanizmu (EFSF). O výške pomoci sa zatiaľ len špekuluje, podľa slov írskeho premiéra ide o desiatky miliárd eur, pričom suma nepresiahne 100 miliárd eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies