Na myjavský Vianočný jarmek privezie ľudí historický Albatros

NETKY.SK • 7 December 2014, 15:42 • 2 min
Na myjavský Vianočný jarmek privezie ľudí historický Albatros

MYJAVA - Na myjavský Vianočný jarmek sa v sobotu 13. decembra návštevníci môžu dostať aj historickým vlakom.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatročný parný rušeň Albatros s deviatimi vozňami pôjde ráno z Veselí nad Moravou cez Myjavu do Nového Mesta nad Váhom, popoludní zasa v opačnom smere.

 

"V prvom rade ide o zaujímavý doplnok cestovného ruchu, ktorý má potenciál prilákať do horňáckeho, podjavorinského a kopaničiarskeho kraja návštevníkov rôznych vekových kategórii. Tiež ide o popularizáciu železničnej trate, ktorá patrí technické zaujímavosti na Slovensku a o pripomenutie si 85. výročia začatia prevádzky na tejto trati, ktoré pripadlo na 1. septembra tohto roku. Navyše, historický vlak bude práve v sobotu 13. decembra atraktívnou dopravou pre záujemcov na myjavský Vianočný jarmek a kopaničiarsku zabíjačku na Námestí M. R. Štefánika,“ povedal o podujatí hovorca mesta Myjava Marek Hrin. Cestovné lístky budú predávať priamo vo vlaku.

 

Na Vianočnom jarmeku v centre Myjavy bude v štýlových kopaničiarskych chalúpkach pestrá ponuka vianočného tovaru a ľudovo - umeleckých výrobkov. Nebudú chýbať živé ryby, kyslá kapusta, mäsové výrobky na sviatočný stôl, koreniny, med, oblátky, sušené ovocie, prútené a keramické výrobky, výrobky z dreva, šperky z pedigu, vianočný patchwork, nakladané syry, perníky a medovníky. O dopoludňajšiu zabíjačku sa postarajú folkloristi zo súborov Kýčer a Kopa. Chýbať nebude ochutnávka zabíjačkových špecialít či bohatý kultúrny program.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies