Na mladú rómsku huslistku zaútočil palicou a zlomil jej sánku: Nadával jej do utečenkýň

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 12:13 • 2 min
Na mladú rómsku huslistku zaútočil palicou a zlomil jej sánku: Nadával jej do utečenkýň

DETVA - V prípade útoku na mladú Rómku na folklórnych slávnostiach v Detve začal dnes vyšetrovateľ trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a výtržníctvo.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Dvadsaťdvaročnú dievčinu napadli v nedeľu v skorých ranných hodinách v priestoroch amfiteátra.

 

Podľa informácií z portálu dtonline.sk má Terézia, dcéra učiteľa, zlomenú sánku na dvoch miestach. Po útoku skončila v martinskej nemocnici. Ako uviedla Faltániová, napadnutá žena sa z ťažkých zranení bude liečiť viac ako 42 dní. Útočníci podľa otca dievčiny Romana Berkyho atakovali aj mestskú kronikárku.

 

Napadnutá je študentka farmácie a na festival účinkovala ako huslistka. Napadol ju údajne vyholený mladík, ktorý jej nadával do utečenkýň. "Podľa mňa to má rasový podtón, ale to je nepodstatné, hlavne, aby bola v poriadku," povedal pre TV Markíza Roman Berky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies