Na Ministerstve zahraničných vecí odpovedali na vyhlásenia Trumpa o jadrovej dohode s Iránom

NETKY.SK • 14 Január 2018, 17:31 • 2 min
Na Ministerstve zahraničných vecí odpovedali na vyhlásenia Trumpa o jadrovej dohode s Iránom

Zástupca vedúceho Ministerstva zahraničných vecí Ruska Sergej Ryabkov komentoval riešenie Washingtonu zvíšiť tlak na Irán. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

Ryabkov vyhlásil, že Moskva je znepokojená novým rozšírením zoznamov sankcií Spojených štátov na Irán, vrátane zahrnutia občanov iných štátov. Podľa názoru zástupcu vedúceho Ministerstva zahraničných vecí, zvýšenie tlaku na Irán zo strany Washingtonu naznačuje to, že USA sa už rozhodli odstúpiť od Iránskej jadrovej dohody.

 

Ako poznamenal zástupca ministra, toto sa môže stať jednou z najväčších chýb zahraničnej politiky Spojených štátov. On taktiež dodal, že Moskva negatívne hodnotí vyhlásenia Trumpa o Iráne. Americké úrady oznámili o nových sankciách voči Iránu, ktoré sa tykajú päť jednotlivcov a deväť štruktúr. Okrem toho, v zozname sa ocitli dvaja čínski občania a jedna spoločnosť z Činy.

 

Ryabkov dodal, že Rusku nevyhovuje prístup USA k dohode po Iránskom jadrovom programe a Moskva má v úmysle postaviť sa proti Washingtonu. Podľa jeho názoru, prístup Spojených štátov k Iránskej dohode je jednostranný, arogantný a opovržlivý.

 

14. júla roku 2015, Irán a šesť medzinárodných sprostredkovateľov, medzi ktorými Rusko, USA, Spojené kráľovstvo, Čína, Francúzsko a Nemecko dosiahli dohodu o riešení problému Iránskeho atómu. Bol prijatý spoločný komplexný akčný plán. Jej implementácia odstráni z Iránu predtým uložené ekonomické sankcie Bezpečnostnej rady OSN, USA a Európskej únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies