Na Madagaskare objavili ďalšie úlomky, ktoré by mohli pochádzať z letu MH370

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 09:33 • 2 min
Na Madagaskare objavili ďalšie úlomky, ktoré by mohli pochádzať z letu MH370

SYDNEY - Americký dobrodruh Blaine Gibson, ktorý už vyše roka pátra po nezvestnom lete malajzijských aerolínií MH370, oznámil austrálskemu úradu pre bezpečnosť dopravy, že na pláži v Madagaskare objavil ďalšie úlomky, ktoré by mohli pochádzať zo strateného lietadla. Informovali o tom dnes austrálski predstavitelia s tým, že vyšetrovatelia musia nález preskúmať, kým sa k nemu vyjadria.

slovakia

left justify in out

Gibson, ktorý už predtým našiel úlomky z nezvestného Boeingu 777 v Mozambiku, uviedol, že nové trosky vyplavilo more na východné pobrežie Madagaskaru. Vyšetrovateľom poslal snímky toho, čo našiel. Jeden úlomok podľa BBC pripomína časť sedadla v lietadle.

 

Let MH370 s 239 ľuďmi na palube sa stratil v marci 2014 počas cesty z malajzijského Kuala Lumpuru do čínskeho Pekingu.

 

Ďalší úlomok, ktorý by mohol pochádzať z letu MH370, bol objavený separátne na ostrove Kangaroo pri južnom pobreží centrálnej časti Austrálie. O náleze informovali vo štvrtok austrálski predstavitelia. Na videu vidno, že na nájdenom úlomku je nápis "No step", ktorý bol aj na Gibsonovom februárovom náleze z Mozambiku.

 

Počas uplynulého roka sa na pobreží Indického oceánu objavilo niekoľko kusov úlomkov z nezvestného letu. Snahy nájsť hlavnú časť trupu lietadla, ktorá leží niekde na morskom dne, však boli napriek rozsiahlemu pátraniu pri západnom pobreží Austrálie neúspešné. Prehľadávanie vytýčenej oblasti oceánu s rozlohou 120.000 štvorcových kilometrov by pátracie tímy mali skončiť do augusta a jeho rozšírenie mimo túto oblasť sa podľa agentúry AP neplánuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies