Na letisku vo Vilniuse vystavili "veľkonočné vajíčko" zo zakázaných predmetov

NETKY.SK • 8 Apríl 2023, 20:00 • 2 min
Na letisku vo Vilniuse vystavili "veľkonočné vajíčko" zo zakázaných predmetov

VILNIUS - Na letisku v hlavnom meste Litvy Vilnius nainštalovali netradičné "veľkonočné vajíčko" pozostávajúce z predmetov, ako sú nožnice či nože, ktoré si pasažieri nesmú pribaliť do príručnej batožiny.

slovakia

left justify in out

Inštalácia vysoká zhruba 1,5 metra sa skladá z vyše 1000 nožíkov, nožničiek, zapaľovačov, holiacich strojčekov a ďalších nebezpečných objektov skonfiškovaných počas bezpečnostných kontrol. Cestujúcich chcú takto upozorniť, aby rešpektovali platné opatrenia a predpisy. Nápad vznikol preto, lebo pri kontrolách na vilniuskom letisku neustále rastie počet zhabaných predmetov, ktoré sa nesmú prepravovať v príručnej batožine. "Jedného dňa mi napadlo, že by bolo možné ich využiť prakticky a zmysluplne," priblížil Algirdas Venzlauskas z letiskovej bezpečnostnej služby.

 

"Keďže sú tieto predmety pestrofarebné, perfektne sa hodia na vytvorenie veľkonočného vajíčka, ktoré na seba upúta pozornosť pasažierov," dodal. Venzlauskas vytváral toto vajíčko niekoľko mesiacov tak, že na rám konštrukcie lepil rôzne objekty s úmyslom, aby ho mohli vystaviť ešte pred veľkonočnými sviatkami. Bezpečnostný šéf litovského letiska Vidas Ksanas uviedol, že každý deň nájdu v príručnej batožine cestujúcich v priemere desať nožníc a osem nožov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies