Policajti upozorňujú na spôsob označovania dverí vlamačmi silikónom

NETKY.SK • 23 August 2023, 15:45 • 2 min
Policajti upozorňujú na spôsob označovania dverí vlamačmi silikónom

Bratislava-Dômyselnosť kriminálnikov nemá hraníc. Aby sa dostali k cudziemu majetku, vedia byť vynaliezaví.

slovakia

left justify in out

Dlhoprstí nespia ani počas dovolenkovej sezóny. Ba, práve naopak. Vtedy sa im darí v kriminálnej činnosti možno aj o čosi viac. Ľudia sú na dovolenkách, pričom poniektorí o tom nezabudnú informovať širokú verejnosť na sociálnych sieťach. Prípadne, uverejňovať aj množstvo fotiek z miest dostatočne vzdialených od trvalého bydliska. To všetko hrá "kriminálnym živlom" do karát. Najnovšie vymysleli špeciálne značkovanie objektov, ktoré plánujú vykradnúť. Čoho sa treba vyvarovať?

 

 

Polícia upozorňuje na ďalší spôsob vlamačov, ktorým označujú byty. Medzi dvere a zárubne dávajú silikón. Ľahko sa tak dozvedia, či sa v danom byte za uplynulé dni niekto nachádzal. Jeden z prípadov polícia zaznamenala na Družicovej ulici v Bratislave. Informuje o tom na sociálnej sieti.

 

 

"Neznámy páchateľ za použitia násilia vylomil zámok dverí na jednom z bytov a následne vnikol do jeho vnútorných priestorov, z ktorých odcudzil finančnú hotovosť a šperky," približuje polícia s tým, že vlámanie do druhého bytu bolo neúspešné, keďže sa mu nepodarilo otvoriť dvere. Vyšetrovateľ v tejto veci začal trestné stíhanie. Polícia má v tejto súvislosti niekoľko odporúčaní.

Pred odchodom na dovolenku je potrebné starostlivo zamknúť dvere a zavrieť okná. Zabúdať netreba ani na podkrovie, poschodie, malé strešné okná či pivničné okná. Príbuzných, dôveryhodných známych či susedov je dobré požiadať, aby pravidelne vyberali poštovú schránku a kontrolovali neporušenosť bytu, prípadne domu. "Nezaťahujte okná roletami. Dávate tým na vedomie, že nie ste doma," podotýka polícia.

 

Ak má niekto nainštalovaný bezpečnostný systém, treba ho pred odchodom z bytu použiť. V neposlednom rade treba pozornosť venovať aj spomínaným vchodovým dverám či zárubniam do bytu, či nevykazujú známky prelepenia alebo iného označenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies