Na krste publikácie 110 rokov trenčianskeho futbalu bola aj žijúca futbalová legenda Vojtech Masný

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 18:27 • 2 min
Na krste publikácie 110 rokov trenčianskeho futbalu bola aj žijúca futbalová legenda Vojtech Masný

TRENČÍN - Esenciu najpopulárnejšej kolektívnej hry, defilé generácií, pozadie víťazstiev i malých športových tragédií futbalu v Trenčíne v kombinácii so silou priateľstva a radosti z pohybu minulých desaťročí prináša publikácia 110 rokov trenčianskeho futbalu.

slovakia

left justify in out

Unikátnu, viac ako 500-stranovú knihu pokrstili v stredu vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne pomiešanou umelou a živou trávou z troch trenčianskych ihrísk.

 

Ako TASR informovala Veronika Rezáková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), krstín knižnej podoby histórie trenčianskeho futbalu sa zúčastnila aj žijúca futbalová legenda, strieborný olympionik z Tokia 1964 Vojtech Masný. Vznik publikácie podporil TSK financiami zo svojho dotačného programu.

 

"Som veľmi rád, že kniha vychádza práve v roku, keď je futbalový klub AS Trenčín majstrom slovenskej ligy a má našliapnuté na obhajobu titulu. Knižke chcem popriať, aby neležala na poličke, ale bola medzi ľuďmi. Aby ju čítala nielen laická, ale aj odborná verejnosť, všetci futbalisti a športovci a bola pre nich motiváciou," uviedol riaditeľ Úradu TSK Juraj Gerlici.

 

Spísať plnenie trenčianskych futbalových snov sa podujal autorský kolektív pozostávajúci zo zostavovateľa Jozefa Hankociho a členov Petra Martináka, Romana Mazáka a Martina Galajdu. Knižka zhromažďuje množstvo cenných a dosiaľ nepublikovaných historických prameňov vrátane fotografií, článkov, listín, spomienok a míľnikov.

 

"Takáto ucelená knižka, výslnie trenčianskeho futbalu, vychádza po 51 rokoch. Myslím si, že sa nám túto dlhú dobu podarilo s autorským kolektívom podchytiť. V knižke spájame všetky trenčianske kluby, a tým aj rozširujeme futbalovú rodinu," skonštatoval Hankoci.

 

Podľa generálneho manažéra futbalového klubu AS Trenčín Róberta Rybníčka je publikácia počas krátkej doby, čo je pri klube, jedným z najväčších ocenení, ktoré klub mohol dosiahnuť. "Samozrejme, jedna vec sú trofeje, ktoré sú pre ľudí a fanúšikov fantastickým ocenením, druhá vec je táto knižka. Sme radi, že ju takýmto spôsobom uvádzame do života a do galérie futbalového klubu AS Trenčín," uviedol Rybníček.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies