Na koncerte Victora Wootena vystúpi aj kapela GrooveHub

NETKY.SK • 28 Október 2016, 15:02 • 2 min
Na koncerte Victora Wootena vystúpi aj kapela GrooveHub

BRATISLAVA - Slovenská kapela GrooveHub vystúpi ako predskokan na koncerte amerického basgitaristu Victora Wootena, ktorý sa bude konať 5. novembra v bratislavskom Ateliéri Babylon. Podujatie sa uskutoční v rámci projektu City Sounds of Bratislava.

slovakia

left justify in out

GrooveHub pôsobia na scéne štyri roky. Vo formácii hrajú Ľubomír Šramo (klavír), Radovan Vallach (bicie) a Adam Hudec (basgitara). Skupina v roku 2014 zvíťazila v súťaži Pódium mladých talentov Nadácie SPP, ktorá sa konala na festivale Bratislavské jazzové dni. Vlani vydali debutový album Enter the Hub, vďaka ktorému získali nomináciu na cenu Esprit za najlepší džezový album roka. V súťaži Nové tváre slovenského jazzu 2015 dostali ocenenie za kolektívny výkon.


Päťdesiatdvaročný Victor Wooten sa počas večera ukáže s kapelou. Budú ju tvoriť Dennis Chambers, známy napríklad zo skupiny Parliament-Funkadelic a saxofonista Bob Franceschini, s ktorým už spolupracovali napríklad Paul Simon, Ricky Martin, Lionel Richie a Céline Dion.


Victor Lemonte Wooten pôsobí v kapele Béla Fleck and the Flecktones, ktorá hrá džez, bluegrass či funk, a najnovšie aj v metalovej formácii Octavision. V rámci tria SMV, v ktorom pôsobili aj Stanley Clarke a Marcus Miller, nahral album Thunder (2008). Päťnásobný držiteľ ceny Grammy má na konte aj množstvo sólových nahrávok. Americký dvojtýždenník Rolling Stone ho v roku 2011 zaradil na desiate miesto v rebríčku Top 10 basgitaristov všetkých čias.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies