Tohto muža karma dostihla skôr, ako sa nazdal

NETKY.SK • 9 Apríl 2019, 12:12 • 2 min
Tohto muža karma dostihla skôr, ako sa nazdal

Ako sa hovorí, božie mlyny melú pomaly, ale isto. V tomto prípade však poriadne zrýchlili.

slovakia

left justify in out

Juhoafrickou republikou otriasol prípad z minulého pondelka. Žiaľ, napriek tomu že nosorožce sú kriticky ohrozeným druhom, stále sa nájdu ľudia, ktorí sú schopní kvôli ich rohom toto majestátne zviera zabiť. V niektorých krajinách totiž veria, že prášok z rohov nosorožca má magickú silu, prípadne sa využíva ako afrodiziakum. Rozbory odborníkov pritom potvrdili, že zloženie rohov nie je ničím výnimočné, podobá sa dokonca ľudským nechtom. Napriek tomu hynú stále ďalšie zvieratá.

 

img

 

Pätica pytliakov sa minulý týždeň rozhodla za účelom získania vzácnych rohov ilegálne vstúpiť do juhoafrického Krugerovno národného parku. Jedného z nich však postihlo nešťastie. Počas toho, ako stopoval nosorožcov ho napadol slon, ktorý ho zabil. Pytliakovi spolupáchatelia jeho telo odniesli ku kraju cesty, aby ho správcovia parku našli, no kým sa tak stalo, jeho pozostatky zožrali levy.

 

O tragédii informovali ostatní štyria pytliaci rodinu mŕtveho, ktorá to následne oznámila úradom, a tak sa začalo pátranie po tele muža. Jediné, čo z neho však ostalo, boli nohavice a značne poškodená lebka.

 

img

 

Ako sa vyjadril riaditeľ národného parku, Glenn Phillips, strata ľudského života ho nesmierne mrzí, najmä po tom, čo mal možnosť vidieť zničené dcéry zabitého muža. Vstup do parku pešo je však vždy mimoriadne nebezpečný, preto táto situácia môže byť výstrahou aj pre ďalších, ktorí by mali v úmysle pytliačiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies