NHL: Tatar si pripísal asistenciu, Kessel prekonal rekord Yandlea

NETKY.SK • 26 Október 2022, 09:46 • 2 min
NHL: Tatar si pripísal asistenciu, Kessel prekonal rekord Yandlea

NEW YORK - Slovenský hokejista Tomáš Tatar si v noci na stredu pripísal asistenciu a bodoval tak v druhom zápase za sebou v prebiehajúcej sezóne NHL. Útočník New Jersey sa podieľal na góle Nica Hischiera, jeho tím triumfoval na ľade Detroitu 6:2. Útočník Phil Kessel z Vegas nastúpil na 990. zápas bez prerušenia, čím prekonal ligový rekord Keitha Yandlea.

slovakia

left justify in out

Detroit vyšiel prvýkrát bodovo naprázdno

 

Tatar bodoval necelých päť minút pred koncom za stavu 4:2 pre svoj tím - po nahodenom puku na brankára domácich Alexa Nedeljkovica mu zobral puk, pred bránkou pohotovo našiel Hischiera a švajčiarsky kapitán "diablov" bez problémov skóroval do odkrytej bránky. Jesper Bratt zaznamenal v drese New Jersey dva góly a asistenciu a bodoval aj v siedmom dueli od štartu sezóny (3+9). Detroit vyšiel v prebiehajúcom ročníku prvýkrát bodovo naprázdno, nepomohol mu ani gól a asistencia Dominika Kubalíka.

 



Prvý triumf za Devils s 20 zákrokmi si pripísal brankár Vítek Vaněček. "Nemal veľa práce, ale v rozhodujúcich momentoch predviedol kľúčové zákroky," zhodnotil jeho výkon tréner hostí Lindy Ruff. Tatar odohral takmer 15 minút, na bránku vyslal štyri strely. V zápase si pripísal aj plusový bod a rozdal tri bodyčeky. V zostave hostí chýbal jeho český spoluhráč Ondřej Palát, ktorého do hry nepustilo nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela.

Kessel oslávil svoj rekordný míľnik jubilejným 400. gólom v kariére, keď na ľade San Jose otvoril skóre zápasu a jeho tím sa tešil z víťazstva 4:2. Svoj 1000. zápas bez prerušenia by mohol 35-ročný americký útočník odohrať 17. novembra doma proti Arizone Coyotes. V NHL nevynechal žiadny duel od novembra 2009. "V tejto lige sa nikdy necítite stopercentne fit. Vždy sa objavia nejaké modriny, rany a škrabance. Zápasy si však užívam a baví ma to. Očividne to robím už dlho a dúfam, že budem pokračovať," povedal o svojej mimoriadnej sérii Kessel. Brankár Vegas Adin Hill nastúpil proti svojmu bývalému tímu prvýkrát od augustového "trejdu" a k víťazstvu pomohol 29 zákrokmi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NHL (@nhl)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona