Coppa Italia: Inter deklasoval AC 3:0

NETKY.SK • 20 Apríl 2022, 08:57 • 2 min
Coppa Italia: Inter deklasoval AC 3:0

MILÁNO – Slovenský futbalista Milan Škriniar postúpil s Interom Miláno do finále Talianskeho pohára. V utorňajšej semifinálovej odvete si jeho tím aj vďaka presným zásahom argentínskeho útočníka Lautara Martineza poradil s mestským rivalom AC 3:0. V prvom súboji sa zrodila bezgólová remíza.

slovakia

left justify in out

Martinez dvoma gólmi naštartoval Inter, AC neuznali kontroverzný gól

 

Inter vstúpil do zápasu výborne, už v 4. minúte sa po dobrej prihrávke Darmiana nádhernou strelou presadil Lautaro Martinez. AC sa snažilo vyrovnať, ale dva pokusy Leaa vychytal Handanovič a najväčšiu šancu Rossoneri vykopol z bránkovej čiary stopér De Vrij

 

Inter sa potom dostal k rýchlemu protiútoku a Correa krásnou prihrávkou vysunul Martineza, ktorý chladnokrvným zakončením zvýšil na 2:0. Inter si tak vybojoval komfortný náskok 2:0 a v druhom polčase šikovne kontroloval hru. AC poslalo na trávnik maličkého Diaza a Brazílčana Messiasa. Diaz oživil hru a AC si začalo znova vytvárať tlak. Po odrazenej lopte z rohového kopu spoza šestnástky vypálil Bennacer, lopta prešla cez 5 hráčov Interu a Handanovič nestihol zareagovať. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inter 🏆🇮🇹 (@inter)

 

Milánčania znížili na 1:2 a potrebovali už iba jeden gól, no nakoniec systém VAR Bennacerov gól neuznal kvôli pasívnemu ofsajdu Kalulua. Kalulu síce nestál v trajektórii strely, no rozhodcovia sa aj tak zhodli, že zavadzal Handanovičovi vo výhľade a Inter tak stále viedol 2:0. Záverečený gól pridal z ďalšieho rýchleho brejku striedajúci Gosens a spečatil postup Interu do finále talianskeho pohára.

 

Inter môže získať domácu pohárovú trofej ôsmkyrát v histórii. Zatiaľ naposledy sa z nej radoval v roku 2011. Jeho finálový súper vzíde z druhého semifinále, v ktorom disponuje obhajca trofeje Juventus náskokom 1:0 z prvého zápasu z ihriska Fiorentiny. Duel v Turíne je na programe v stredu o 21.00 h.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inter 🏆🇮🇹 (@inter)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona