Na juhovýchode Turecka zadržali holandskú novinárku, informovala o Kurdoch

NETKY.SK • 6 September 2015, 13:41 • 2 min
Na juhovýchode Turecka zadržali holandskú novinárku, informovala o Kurdoch

ANKARA - Turecké úrady zadržali holandskú novinárku Fréderike Geerdinkovú, ktorá na juhovýchode Turecka informovala o zrážkach medzi vládnymi jednotkami a kurdskými povstalcami.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes samotná novinárka prostredníctvom sociálnej siete Twitter, citovala ju agentúra AP.

 

Geerdinková použila svoj mobilný telefón a na sociálnej sieti napísala, že ju zadržali v meste Yüksekova aj spolu s príslušníkmi miestnej ľudskoprávnej skupiny, a mala by byť vypočúvaná prokurátorom.

 

Žurnalistka zároveň prejavila údiv nad tým, že jej polícia telefón neskonfiškovala.

 

Novinárku na voľnej nohe, ktorá sa zaoberá najmä kurdskými témami, zadržali v Turecku už po druhýkrát. Prvý raz sa tak stalo nakrátko v januári, pričom v apríli ju úrady zbavili obvinení z propagandy v prospech kurdských povstalcov.

 

Turecké úrady zároveň tento týždeň prepustili z väzby dvoch britských novinárov - dopisovateľa Jakea Hanrahana a kameramana Philipa Pendleburyho - pracujúcich pre spoločnosť Vice News, ktorých o týždeň skôr zadržali na v meste Diyarbakir na juhovýchode krajiny. Vo väzbe však aj naďalej zostáva ich spolupracovník Muhammad Rasúl, pravdepodobne irackého pôvodu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies