Na juhovýchode Nórska sa zrútil železničný most

NETKY.SK • 14 August 2023, 15:29 • 2 min
Na juhovýchode Nórska sa zrútil železničný most

Kodaň 14. augusta (TASR) - Na juhovýchode Nórska sa v pondelok zrútil železničný most. Viedol cez rieku, ktorá sa rozvodnila v dôsledku prívalových dažďov, informuje TASR podľa správy agentúry AP.

slovakia

left justify in out

Stredná časť oceľového mosta cez rieku Lågen sa zosunula do vody "v dôsledku poškodenia" základovej časti mosta, informovala nórska štátna spoločnosť Bane NOR zodpovedná za železničnú infraštruktúru v krajine. Na moste bola už pred týždňom pozastavená všetka doprava práve pre obavy z jeho zrútenia, ktoré tak teraz neohrozilo nijaké životy. Bane NOR v pondelok informovala, že začala skúmať rozsah poškodenia tohto mosta, ktorý bol postavený v roku 1957 a meria 172,5 metra.

 

Pre prívalové dažde evakuovali na juhovýchode Nórska v uplynulých dňoch tisícky ľudí. Tlaková níž Hans priniesla do severnej Európy záplavy a výpadky elektriny, vyžiadala si taktiež najmenej tri obete na životoch. Pri dedine Braskereidfoss na juhu Nórska, kde sa nachádza vodná elektráreň, sa minulý týždeň natrhla hrádza. V susednom Švédsku sa zase v dôsledku záplav zosunul železničný násyp, čo spôsobilo vykoľajenie vlaku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Teknisk Ukeblad / Lars Skjeggestad Kleven
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies