Bývalého bieloruského veľvyslanca na Slovensku prepustili z väzby!

NETKY.SK • 23 August 2021, 17:43 • 2 min
Bývalého bieloruského veľvyslanca na Slovensku prepustili z väzby!

BRATISLAVA - Správy o oslobodení bývalého bieloruského veľvyslanca na Slovensku Ihara Ľaščeňu uvítal aj premiér Eduard Heger.

slovakia

left justify in out

"Rád počujem, že bývalého bieloruského veľvyslanca na Slovensku Ihara Ľaščeňu prepustili z väzenia... Všetci politickí väzni musia byť oslobodení. Stojíme za slobodou prejavu, ktorá nesmie byť spochybňovaná," uviedol Heger v príspevku na sociálnej sieti Twitter.

 

Ľaščeňova dcéra ešte v piatok na Twitteri oznámila, že jej otec sa nachádza doma a cíti sa dobre. "Všetkým vám ďakuje za podporu," napísala odkaz svojho otca adresovaný jeho stúpencom.

 

Ľaščeňu zadržali 12. augusta spolu s ďalšími zástupcami bieloruskej opozičnej platformy Zhromaždenie (Schod) po tom, ako tamojšie úrady vykonali domové prehliadky u viac ako 30 delegátov platformy. Prehľadali vtedy aj Ľaščeňov byt.

 

On skončil za mrežam,i pretože vyjadril solidaritu s účastníkmi protestov, ktoré sa v Bielorusku konali po prezidentských voľbách.

 

Z postu veľvyslanca na Slovensku rezignoval 18. augusta 2020. Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko ho z postu oficiálne odvolal 24. augusta 2020.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies