Žiaci základných škôl si v triedach užijú viac slobody. Povinnosť nosiť rúško sa ruší!

NETKY.SK • 1 Október 2021, 21:28 • 2 min
Žiaci základných škôl si v triedach užijú viac slobody. Povinnosť nosiť rúško sa ruší!

BRATISLAVA - Nové nariadenie by mohlo vstúpiť do platnosti už budúci týždeň.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Žiaci základných škôl by v triedach počas vyučovania nemuseli nosiť rúška. V spoločných priestoroch chodieb a jedálne by mali mať prekryté dýchacie cesty. Na štvrtkovom rokovaní sa na tom zhodlo konzílium odborníkov. Oznámila to hlavná odborníčka Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR pre pediatriu Elena Prokopová.

 

 

Očakáva sa, že hlavný hygienik SR Ján Mikas by mohol vydať vyhlášku, ktorá by do platnosti mohla vstúpiť budúci týždeň. Zmena by sa nemala dotknúť stredoškolákov, keďže odborníci predpokladajú, že majú viac sociálnych kontaktov. Pre nich povinnosť nosiť prekryté horné dýchacie cesty naďalej platí, rovnako však platia aj výnimky definované Úradom verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

 

Prokopová však pripomenula, že ak má dieťa určité zdravotné prejavy ochorenia, napriek negatívnemu antigénovému testu do školy chodiť nemá. Poukázala aj na možnosť využitia PCR testovania v prípade príznakov zadarmo.

 

Prečítajte si tiež: Obrovský úspech vedcov! Vyvinuli tabletku, ktorá zmierňuje príznaky ochorenia Covid-19

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies