Na Jarných džezákoch v Komárne vystúpi aj Peter Lipa

NETKY.SK • 16 Apríl 2012, 18:55 • 2 min
Na Jarných džezákoch v Komárne vystúpi aj Peter Lipa

Na Jarných džezákoch v Komárne vystúpi aj Peter Lipa - Kultúra Jarné Bratislavské jazzové dni sa tento rok opäť uskutočnia aj v Komárne, kde 28. apríla v amfiteátri na nádvorí Dôstojníckeho pavilónu vystúpia Peter Lipa s kapelou, Dixieland Band a česká sp

slovakia

left justify in out

img

Jarné Bratislavské jazzové dni sa tento rok opäť uskutočnia aj v Komárne, kde 28. apríla v amfiteátri na nádvorí Dôstojníckeho pavilónu vystúpia Peter Lipa s kapelou, Dixieland Band a česká speváčka Petra Börnerová. Jarné Bratislavské jazzové dni v Komárne budú súčasťou Dní mesta Komárno a vstup na ne bude zadarmo.

Piaty ročník Jarných Bratislavských jazzových dní vyvrcholí 24. mája v bratislavskej Inchebe, kde sa predstavia americký multiinštrumentalista Marcus Miller, britská džez-funková skupina Level 42 a slovenská kapela Finally. Vstupenky sú v predpredaji v sieťach Ticketportal a Tiposticket.

Marcus Miller patrí medzi najlepších basgitaristov na svete. Ako multiinštrumentalista a producent si za tri desaťročia pripísal na svoje konto dve ceny Grammy, dlhoročnú spoluprácu s Milesom Davisom a viac ako 500 nahrávok s hviezdami mnohých hudobných žánrov - rock (Eric Clapton), džez (George Benson, Joe Sample, Dizzy Gillespie), pop (Paul Simon, Mariah Carey), r'n'b (Aretha Franklin, Chaka Khan), hip-hop (Jay-Z, Snoop Dogg), new wave (Billy Idol), smoothdžez (Al Jarreau) alebo opera (Kenn Hicks, Kathleen Battle). Na Bratislavských jazzových dňoch koncertoval dvakrát, v roku 2003 so sprievodnou kapelou a v roku 2008 s projektom S. M. V. V Inchebe vystúpi s päťčlennou kapelou v zložení: Maurice Brown (trúbka), Alex Han (saxofón), Kris Bowers (klávesy), Adam Agati (gitara) a Louis Cato (bicie nástroje).

Skupina Level 42, ktorej lídrom je basgitarista Mark King, má na konte 11 štúdiových albumov a 20 ich singlov sa dostalo do top 20 britského singlového rebríčka, napríklad skladby The Sun Goes Down (Living It Up), Something About You, Lessons in Love, Running in the Family, To Be With You Again alebo It's Over. Ich koncert na Bratislavských jazzových dňoch v roku 2004 patril medzi najžiadanejšie koncerty v celej histórii jesenných džezákov.

Zdroj:SITA

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies