VIDEO Na izraelskej ambasáde v Jordánsku sa strieľalo: Zomreli dvaja ľudia

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 09:09 • 2 min
VIDEO Na izraelskej ambasáde v Jordánsku sa strieľalo: Zomreli dvaja ľudia

AMMÁN - Na izraelskej ambasáde v jordánskom hlavnom meste Ammán došlo k streľbe, pri ktorej zomreli dvaja ľudia.

slovakia

left justify in out

Streľbu na izraelskej ambasáde v jordánskom Ammáne vyvolal útok na ochrankára. Informovalo o tom izraelské ministerstvo zahraničia.

 

O život prišli dvaja Jordánčania a podľa polície do areálu veľvyslanectva vstúpili ešte pred streľbou - majiteľ budovy, kde sa incident stal, a pracovník firmy s nábytkom, ktorý na izraelského člena bezpečnostnej služby zaútočil skrutkovačom. Útočník mal 17 rokov, informujú izraelské médiá.

 

K incidentu došlo v čase, keď Izrael a Jordánsko rokujú o narastujúcej kríze týkajúcej sa Chrámovej hory v Jeruzaleme. Na mieste už viacero dní panuje napätá situácia sprevádzaná nepokojmi a násilnosťami medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi, pričom dôvodom ich sporov sú nové opatrenia zo strany Izraela.

 

Ten zaviedol pri vstupe na Chrámovú horu, najposvätnejšie miesto judaizmu a tretie najposvätnejšie miesto v islame, detektory kovov, čím reagoval na nedávny útok na izraelských vojakov na tomto mieste. Jordánsko je moslimským správcom tohto posvätného miesta.

 

Incident z nedeľňajšieho večera zrejme podnieti negatívnu verejnú mienku Jordáncov voči Izraelu, čím skomplikuje úsilie o zmierenie napätia pri Chrámovej hore.
 

 

 


K streľbe došlo v obytnej budove, ktorú vlastní veľvyslanectvo. To bezpečnostné sily uzavreli a zamestnancov ambasády izraelské úrady evakuovali.

 

Čo streľbu zapríčinilo nie je jasné, keďže úrady o incidente zverejnili len pár detailov. Ako informovala polícia, vyšetrovanie prípadu je v počiatočných fázach. Izrael situáciu nekomentuje a na podávanie správ o incidente zaviedli tamojšie orgány obmedzenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies