Na Chopku padol slovenský rekord na trenažéroch

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 16:33 • 2 min
Na Chopku padol slovenský rekord na trenažéroch

DEMÄNOVSKÁ DOLINA - Na Chopku, druhom najvyššom vrchu Nízkych Tatier, dnes padol slovenský rekord v počte spoločne najazdených kilometrov na cyklotrenažéroch. Počas štyroch hodín na šiestich bicykloch jazdci odjazdili 822 kilometrov, čím prekonali minuloročný rekord s hodnotou 630 kilometrov. Platnosť rekordu potvrdil aj komisár Vladimír Výbošťok zo Slovenských rekordov.

slovakia

left justify in out

Výnimočnosť rekordu spočívala aj v mieste, kde sa prekonával. Cyklisti jazdili na trenažéroch v nadmorskej výške 2000 metrov nad morom na terase hotela Rotunda, ktorý je najvyššie položeným v strednej Európe. Ubehnuté kilometre spoločný trenažér zobrazoval aj na mape.

 

Cyklisti tak prešli virtuálnu trasu z Chopku cez Šahy, okolo Budapešti, Balatonu a Záhrebu ku chorvátskej Rijeke, kde pokračovali po pobreží Jadranského mora až do mestečka Sveti Juraj. „Vyšlo nám aj slnečné počasie, takmer ani nefúkalo, čo určite pomohlo k takému dobrému výsledku. Ľudia boli fantastickí, viacerí mali záujem bicyklovať aj viackrát,“ dodal Výbošťok. Najmladší jazdec mal deväť rokov, najstarší 73 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies