Na cenu Športovec roka 2012 kandidujú Messi, Bolt i Phelps

NETKY.SK • 11 Marec 2013, 14:29 • 2 min
Na cenu Športovec roka 2012 kandidujú Messi, Bolt i Phelps

SAO PAULO - Argentínsky futbalista Lionel Messi má šancu získať ďalšie významné ocenenie, keď sa ocitol v šestke nominovaných na cenu Športovec roka 2012 v tradičnej ankete Laureus World Sports Awards.

slovakia

left justify in out

Štvornásobný držiteľ Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu roka podľa FIFA, ktorý vlani strelil rekordných 91 gólov, sa o prestížnu cenu uchádza spoločne s jej dvojnásobným víťazom, jamajským šprintérom Usainom Boltom, plavcom Michaelom Phelpsom, víťazom cyklistickej Tour de France 2012 Bradley Wigginsom, majstrom sveta v F1 Sebastianom Vettelom a britským atlétom Mo Farahom. Verejnosť spozná držiteľa športového Oscara v pondelok večer v televíznej šou v brazílskom Riu de Janeiro, ktorej hostiteľom bude herec Morgan Freeman.

Víťazov ankety vyberá 46 športových osobností, ktoré sú členmi akadémie Laureus. Okrem najlepšieho športovca sa udeľujú ceny aj v ďalších štyroch kategóriách - najlepšia športovkyňa roka, najlepší športový tím roka, športový návrat roka a prelomový čin roka. V roku 2011 sa stal najlepším športovcom srbský tenista Novak Djokovič, medzi ženami triumfovala atlétka Vivian Cheruiyotová z Kene. Za najlepší tím sveta vyhlásili futbalistov španielskeho klubu FC Barcelona. Informovala o tom agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies